Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

10 εκατομμύρια για άγαλμα του Μ.Αλέξανδρου δίνει ο Γρουέφσκι!


Φαίνεται ότι στα Σκόπια τα λεφτά περισσεύουν!

10 εκατομμύρια ευρώ ετοιμάζεται να ξοδέψει η κυβέρνηση του Νικόλα Γκρουέφσκι για να τοποθετήσει άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου στη κεντρική πλατεία των Σκοπίων!

Οι πρώτοι που αντέδρασαν με το παρανοϊκό εγχείρημα Γκρουέφσκι είναι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης...



Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) επέκρινε την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι για το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

Το SDSM κατηγόρησε τον κ. Γκρούεφσκι ότι παρά τη μεγάλη φτώχεια στη χώρα, δαπανά 10 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του κράτους για το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.

Το SDSM αναφέρει ότι το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην πλατεία των Σκοπίων αποτελεί για μία «μεγαλομανή» κατασκευή και προσθέτει ότι η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης του κ. Γκρούεφσκι « θα επιδεινώσει την ήδη δυσμενή διεθνή θέση της χώρας ». Στην Αθήνα απάντηση ανέλαβε να δώσει το ΥΠΕΞ ,μέσω του εκπροσώπου του Γρηγόρη Δελαβέκουρα:

"Υπό άλλες συνθήκες, η απόφαση της κυβέρνησης της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας να ξοδέψει σχεδόν 10 εκατομμύρια ευρώ για να τιμήσει το Μέγα Αλέξανδρο, τοποθετώντας άγαλμα του Έλληνα στρατηλάτη στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, θα μας τιμούσε", αναφέρεται σε σχετική δήλωση του εκπροσώπου τύπου Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

"Η "πολιτική αρχαιοποίησης", όμως, στην οποία εντάσσεται η ενέργεια αυτή, πέρα από γραφική, έχει ως βασικό άξονα την προσπάθεια οικειοποίησης της ελληνικής ιστορίας με σκοπό την καλλιέργεια εθνικισμού και αντιπαράθεσης" προσθέτει ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας ότι η "πολιτική αυτή παραβιάζει το πνεύμα της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, είναι προκλητική και καταδικαστέα, υπονομεύει τις διμερείς σχέσεις και επιβαρύνει τις διαπραγματεύσεις υπό τον ΟΗΕ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: