Δημοσιεύματα για τις κινητοποιήσεις στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας εμφανίστηκαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, με τη διαφορά όμως ότι πλέον οι αναφορές αφορούσαν σχεδόν αποκλειστικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην...
αδυναμία των πολιτικών αρχηγών των ελληνικών κομμάτων να χαράξουν μια κοινή πολιτική, στηριζόμενη στη συναίνεση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κρίση.
Το reuters χρησιμοποιεί τον τίτλο: «Αγανακτισμένοι, ημέρα τρίτη», αναφέροντας ότι για άλλη μια φορά οι Έλληνες κατέβηκαν στους δρόμους για να δείξουν την αντίθεσή τους στα “αυστηρά κυβερνητικά μέτρα”». Σε αντίθεση με τις δύο πρώτες ημέρες, στο χθεσινό του δημοσίευμα το ειδησεογραφικό πρακτορείο δε δίνει κάποιον συγκεκριμένο αριθμό διαδηλωτών, επισημαίνοντας απλώς ότι χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν μπροστά στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.
Το BBC υπολογίζει τους διαδηλωτές στους 10 χιλ. σημειώνοντας ότι «οι δρόμοι της Αθήνας και άλλων πόλεων γέμισαν ξανά με “αγανακτισμένους” οι οποίοι συνεχίζουν να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Και οι σημερινές κινητοποιήσεις έχουν πάρει ως παράδειγμα τις αντίστοιχες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Ισπανία και οργανώθηκαν μέσω Facebook και άλλων ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης».
Δημοσίευμα του Bloomberg εστιάζεται στην παρουσία των διαδηλωτών για τρίτη συνεχόμενη ημέρα σε μεγάλες πλατείες της χώρας, παρόλο όπως τονίζει οι χθεσινές καιρικές συνθήκες δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές. «Στην Αθήνα το πλήθος των διαδηλωτών που αυτοαποκαλείται “οι Αγανακτισμένοι του Συντάγματος” αψήφησαν τον βροχερό καιρό προκειμένου να διαδηλώσουν και να δείξουν στους Ισπανούς ότι “είναι εδώ” όπως αναγράφεται και σε ένα από τα πανό που κρατούν στα χέρια τους».
Το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιευμάτων του στην «αποτυχία των πολιτικών ηγετών της Ελλάδας να συμφωνήσουν και να συμφιλιωθούν μπροστά στην απειλή της χρεοκοπίας», παραθέτοντας μάλιστα και τις δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων μετά τη λήξη της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι αναφορές στις σημερινές διαδηλώσεις είναι αρκετά μικρή και τη μερίδα του λέοντος παίρνουν πολιτικές αναλύσεις για το μέλλον της χώρας μετά τη μη επίτευξη συναίνεσης.
Σάββατο 28 Μαΐου 2011
Τα διεθνή Μ.Μ.Ε. για τους Έλληνες "Αγανακτισμένους"
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου