Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κοιτασμάτων πετρελαίου στην Ελλάδα

Εντός ολίγων μηνών η Ελλάδα θα είναι σε θέση να γνωρίζει με λεπτομέρειες εάν υπάρχει πετρέλαιο στο υπέδαφος της και πόσο, ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

«Ό, τι έχει λεχθεί τα τελευταία 15 χρόνια για τα κοιτάσματα πετρελαίου στην Ελλάδα θα κριθεί από την πραγματικότητα σε ελάχιστους μήνες», ανέφερε ο Γ. Μανιάτης για να προσθέσει πως «θα ξέρουμε αν έχουμε, πού και πόσο με ακρίβεια και αξιοπιστία. Δεν θέλω να θεωρήσει κανείς ότι η Ελλάδα θα λύσει το πρόβλημα του χρέους της βρίσκοντας πετρέλαιο. Δεν θα πάμε τον πήχη εκεί που δεν το επιτρέπει ούτε το πιο αισιόδοξο σενάριο».....

Παράλληλα ανέφερε πως την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση η διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών για ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι τα έσοδα από την αξιοποίηση των πετρελαϊκών κοιτασμάτων της χώρας μας μπορεί να είναι μέχρι και 15 δισ. δολάρια. Εκτιμάται δε ότι στον ελλαδικό χώρο υπάρχουν κοιτάσματα που αντιστοιχούν περίπου σε 450 εκατ. βαρέλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: