Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Τον Παπαδόπουλο θέλει ο Μητσοτάκης

Την ανησυχία του για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις εκφράζει με δηλώσεις του στο "Εθνος" ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης. Προτείνει τη σύσταση νέου υπουργείου Οικονομικών

Σαφή μηνύματα τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς την αντιπολίτευση απευθύνει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης, προχωρώντας - έπειτα από καιρό - σε πολιτική παρέμβαση με επίκεντρο τα θέματα της οικονομίας.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, με την αποκλειστική δήλωση που κάνει στο "Εθνος", δεν κρύβει την ανησυχία του για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και ουσιαστικά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην πολιτική ηγεσία της χώρας.

"Οταν μιλώ για στήριξη, δεν εννοώ τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, πάνω στη βάση μιας σωστής και αποτελεσματικής πολιτικής", τονίζει ο Κ. Μητσοτάκης στην αποκλειστική του δήλωση στο "Εθνος".

Ζητεί από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να στηρίξουν την κυβέρνηση, με στόχο την έξοδο της χώρας από την πολύπλευρη κρίση, σημειώνει ότι οι εκλογές δεν αποτελούν λύση και απευθύνεται στον πρωθυπουργό, στον οποίο επισημαίνει και την ανάγκη να προχωρήσει αμέσως στη σύσταση υπουργείου Οικονομικών.

H δήλωση του κ. Μητσοτάκη στο "Εθνος" έχει ως εξής:

"Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να βοηθήσουν την κυβέρνηση αυτή, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες που εμφανίζει, προκειμένου να βγούμε από την κρίση. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αντιπολίτευσης.

Οι εκλογές δεν αποτελούν λύση σε καμία περίπτωση. Οταν μιλώ για στήριξη δεν εννοώ τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων πάνω στη βάση μιας σωστής και αποτελεσματικής πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτής ακριβώς της πολιτικής είναι αναγκαία η σύσταση αμέσως, τώρα, του υπουργείου Οικονομικών με επικεφαλής στελέχη, όπως είναι ο κ. Αλ. Παπαδόπουλος ή ο κ. Γ. Φλωρίδης".

Ο πρώην πρωθυπουργός επιλέγει συνειδητά να εμφανίζεται πέρα και πάνω από κόμματα, εξηγώντας ότι αυτήν την ώρα πρέπει όλοι να προσπαθήσουν, κινούμενοι μακριά από τον φόβο του πολιτικού κόστους, διότι τα προβλήματα είναι πολλά και ποικίλα.

Θεωρεί ότι εάν τώρα δεν γίνουν οι αναγκαίες κινήσεις, η κρίση θα παραταθεί επί μακρόν και θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους Έλληνες.

Στις κατ' ιδίαν συζητήσεις του, δε, επισημαίνει την ανάγκη σοβαρών μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση, μιλά ανοιχτά για τη μείωση του κράτους και θυμίζει ότι επί των ημερών της οικουμενικής κυβέρνησης ο ίδιος είχε δώσει το πράσινο φως στον τότε υπουργό Γ. Γεννηματά και είχαν προχωρήσει στο κλείσιμο πολλών προβληματικών επιχειρήσεων.

Θεωρεί ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να συγκρουστεί με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό και ιδεολογικό χώρο και να μην υπολογίσει το πολιτικό κόστος. Είναι, ωστόσο, εξαιρετικά επιφυλακτικός για το εάν ο κ. Παπανδρέου θα τολμήσει μια τέτοια σύγκρουση

Δεν υπάρχουν σχόλια: