Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

"Συμμαχία" ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ για την καταπολέμηση της βίας


Σε 39 τομείς χωρίζουν την Αθήνα επιτελείς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που σχεδιάζουν κοινές επιχειρήσεις 900 ανδρών των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, με στόχο την αποτροπή επιθέσεων ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών, στις περιοχές, όπου είναι συχνά τα κρούσματα βίας, όπως του Αγίου Παντελεήμονα, της Ομονοίας και των Εξαρχείων...



Σύμφωνα με το “Βήμα” (16/05), οι συγκεκριμένες περιοχές έχουν χωρισθεί σε τομείς, ώστε με την αντίστοιχη κατανομή των αστυνομικών δυνάμεων, να υπάρχει η ταχύτερη δυνατή ανταπόκριση της ΕΛΑΣ σε επιθέσεις, σαν και αυτές που εκδηλώθηκαν τα τελευταία 24ωρα.

Η απόφαση ελήφθη μετά από σειρά συναντήσεων του υπουργού, Χρήστου Παπουτσή, με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ, που αποφάσισαν τη συνένωση, υπό κοινή διοίκηση, των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, οι οποίες μέχρι τώρα λειτουργούσαν ανεξάρτητα.

Το κύριο μέρος αυτών των επιχειρήσεων θα ανατεθεί σε 590 άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, η οποία μέχρι σήμερα είχε ως κύριο μέλημά της, την αποτροπή ληστειών και την επ' αυτοφώρω σύλληψη κακοποιών, όμως τώρα στρέφει το ενδιαφέρον της και σε άλλου τύπου παράνομες ενέργειες.

Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό, η ομάδα ΔΙΑΣ θα επεμβαίνει αμέσως σε περίπτωση που εκδηλώνονται επιθέσεις ακροδεξιών εναντίον αλλοδαπών ή εμπρηστικές ενέργειες αναρχικών.

Τους μοτοσυκλετιστές της ΔΙΑΣ θα βοηθούν 310 μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι μέχρι τώρα είχαν μοναδικό ενδιαφέρον την αποτροπή επιθέσεων από αντιεξουσιαστές στο κέντρο της Αθήνας.

Μέλημα του αρχηγείου της ΕΛΑΣ ήταν να σταματήσει η “σύγκρουση” μεταξύ των αστυνομικών των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΖΗΤΑ, που ξέσπασαν μετά τις καταγγελίες ανδρών της μιας ομάδας για επίθεση συναδέλφων τους της άλλης σε πούλμαν που μετέφερε φιλάθλους.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα ζητήματα τριβής ήταν οι αναρτήσεις στο Facebook από μία ομάδα αστυνομικών, οι οποίοι αυτοαποκαλούντο “ομάδα ΖΗΤΑ” και καταχωρούσαν επικριτικά σχόλια για αστυνομικούς άλλων υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: