Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Βαρκελώνη: Συγκρούσεις αστυνομικών με «Αγανακτισμένους»

Συγκρούσεις ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και διαδηλωτές που καταλαμβάνουν εδώ και μέρες κεντρικές πλατείες πολλών ισπανικών πόλεων σημειώθηκαν χθες στη Βαρκελώνη, εξαιτίας της απόφασης των Αρχών να απομακρύνουν τις σκηνές των «Αγανακτισμένων» προκειμένου η πλατεία της Καταλονίας να είναι καθαρή εν όψει του σημερινού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ

Τουλάχιστον 43 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, ενώ συγκρούσεις ξέσπασαν και στην πόλη Λερίντα, δυτικά της Βαρκελώνης.

Τα επεισόδια ξέσπασαν τη στιγμή που οι υπηρεσίες του δήμου είχαν αρχίσει να καθαρίζουν την πλατεία της Καταλονίας για να είναι έτοιμη για τους εορτασμούς που θα γίνουν ενδεχομένως σήμερα, εάν η Μπαρτσελόνα, ομάδα της Βαρκελώνης επικρατήσει της Μάντσεστερ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης....

Κρανοφόροι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν κλομπ και σφαίρες από καουτσούκ εναντίον μερικών δεκάδων διαδηλωτών, οι οποίοι είχαν αποκλείσει μία από τις εισόδους της πλατείας εμποδίζοντας τη διέλευση των οχημάτων καθαρισμού. Οι διαδηλωτές διαλύθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά.

Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαρισμού προχώρησαν στη συνέχεια στη διάλυση των σκηνών των «Αγανακτισμένων» υπό την επίβλεψη ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας που είχαν πάρει θέσεις γύρω από την πλατεία.

Η αστυνομία της Βαρκελώνης είχε καλέσει τους διαδηλωτές να απομακρύνουν τις σκηνές, τις αφίσες τους και άλλα αντικείμενα από την πλατεία της Καταλονίας.

Οι Αρχές ανέφεραν ότι το μέτρο θα είναι προσωρινό ώστε να επιτραπεί στα συνεργεία του δήμου να καθαρίσουν την πλατεία εν όψει του τελικού του Σαββάτου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: