Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Η σύλληψη Στρος Καν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα;


Πιθανώς να αποτελέσει πρόβλημα η σύλληψη του επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, στην παροχή περαιτέρω οικονομικής ενίσχυσης στην Ελλάδα. Από την πλευρά του όμως, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε, εκτίμησε ότι η σύλληψη του Στρος Καν δεν επιβαρύνει τις προσπάθειες διάσωσης υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης...



Σύμφωνα με το Associated Press, η απουσία του Ντομινίκ Στρος Καν από τη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, σημαίνει ότι ένας συμμετέχων–κλειδί θα είναι απών από τις συζητήσεις για το αν θα δοθεί επιπλέον οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού εκπρόσωπου, Γιώργου Πεταλωτή ανακοίνωσε ότι "λειτουργεί θεσμικά και συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του προγράμματος εξόδου από την κρίση."

Παραμένει δε η Ελλάδα, προσηλωμένη στο στόχο της εξόδου από την κρίση μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος.

Οι κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η "αποφασιστικότητα της χώρας για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων", εκτιμώντας ωστόσο ότι η σύλληψη του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα προκαλέσει μικρές καθυστερήσεις στις διαβουλεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: