Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Μαρτυρία-σοκ για τον Γιάννη Καυκά: «Κατέρρευσε αιμόφυρτος μέσα στο φαρμακείο»

Μαρτυρία-σοκ για τον Γιάννη Καυκά: «Κατέρρευσε αιμόφυρτος μέσα στο φαρμακείο»
«Το παιδί ήρθε αιμόφυρτο στο φαρμακείο μου και άρχισε να μου μιλάει για τον τραυματισμό του. Μαζί του ήταν μια λεπτοκαμωμένη κοπέλα. Πρώτη φορά είδα τέτοιου είδους τραύματα από επεισόδια αστυνομικών και διαδηλωτών. Οι κουβέντες του αυτές ήταν η τελευταία του αναλαμπή. Σε λίγο κατέρρευσε».

Είναι τα λόγια του φαρμακοποιού που περιέθαλψε τον 31χρονο διαδηλωτή Γιάννη Καυκά λίγες στιγμές μετά τον βαρύ τραυματισμό του στο κεφάλι από επίθεση άνδρα των ΜΑΤ, όπως καταγγέλλουν άλλοι διαδηλωτές,κατά τη διάρκεια πανεργατικού συλλαλητηρίου το μεσημέρι της 11ης Μαΐου στην οδό Πανεπιστημίου. Παράλληλα ένας άλλος άνθρωπος που παρακολούθησε τις κινήσεις του σπουδαστή εκείνο το μεσημέρι αναφέρει ότι «έδειχνε να παραπαίει. Εχασε τις αισθήσεις του λίγο προτού μπει στο ασθενοφόρο.....

Τότε η κοπέλα που ήταν δίπλα του όλο αυτό το διάστημα χάθηκε». « Το Βήμα της Κυριακής» έπειτα από πολυήμερη «αυτοψία» στην οδό Πανεπιστημίου και στους γύρω δρόμους, παρουσιάζει σειρά άγνωστων φωτογραφιών, μαρτυριών και στοιχείων σχετικά με τις συνθήκες του τραυματισμού- πριν από τρεις εβδομάδες- του 31χρονου διαδηλωτή, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.Πρόκειται για την υπόθεση που προκάλεσε αναστάτωση στην κυβέρνηση και αποτέλεσε την αρχή νέων επεισοδίων τις τελευταίες εβδομάδες...

Τα τελευταία 24ωρα οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας, οι οποίοι διεξάγουν τη σχετική έρευνα, φέρεται να έχουν σχηματίσει πλέον μία σχετικά σαφή εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη εκείνο το μεσημέρι στην οδό Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει, ο Γιάννης Καυκάς τραυματίστηκε σε επίθεση αστυνομικών των ΜΑΤ εναντίον μπλοκ διαδηλωτών στην αρχή της οδού Πανεπιστημίου, στο ύψος των οδών Βουκουρεστίου και Αμερικής. Τμήμα της ίδιας επίθεσης με τoν άγριο ξυλοδαρμό άλλου διαδηλωτή καταγράφηκε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και οδήγησε την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην απόφαση να θέσει σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικούς των ΜΑΤ.

Ο 31χρονος Καυκάς, μαζί με άλλους 10-15 διαδηλωτές συμμετείχε σε μπλοκ μιας κατάληψης κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας. Οι αστυνομικοί, προκειμένου να δικαιολογήσουν την επίθεση, ανέφεραν ότι είχαν δεχθεί επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών με βόμβες μολότοφ και βαριοπούλες. Στο σημείο όπου φαίνεται ότι ξυλοκοπήθηκε ο Γιάννης Καυκάς υπάρχουν δύο υποκαταστήματα τραπεζών, ένα κατάστημα έτοιμου φαγητού και δύο υποκαταστήματα του ίδιου βιβλιοπωλείου. Οι υπάλληλοι των επιχειρήσεων αυτών δήλωσαν ότι δεν είδαν τι ακριβώς συνέβη γιατί είχαν κατεβάσει τα σιδερένια, συμπαγή ρολά των καταστημάτων τους και δεν έβλεπαν τι διαδραματιζόταν έξω.

Μετά την επίθεση που δέχθηκε, ο τραυματισμένος Καυκάς κατηφόρισε την οδό Πανεπιστημίου και έστριψε μαζί με τη συνοδό του στην οδό Ομήρου. Στο σημείο εκείνο υπάρχει κάμερα ασφαλείας μιας τράπεζας, η οποία όμως δεν λειτουργούσε.

Οπως είπε στο «Βήμα» διευθυντικό στέλεχος του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, άγνωστοι είχαν καταστρέψει την κάμερα δύο ημέρες προ των επεισοδίων. Οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος δεν είδαν καθόλου τις κινήσεις του 31χρονου διαδηλωτή και της κοπέλας που τον συνόδευε. Επίσης, όπως είπαν, «στο κατάστημά μας έγινε επίθεση αντιεξουσιαστών που φορούσαν κουκούλες και μαύρα ρούχα.Ομως δεν υπήρξε συμπλοκή των αστυνομικών με διαδηλωτές σε εκείνο το σημείο.Στο ύψος των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου οι αστυνομικοί έριξαν μόνο δακρυγόνα.Ολα είχαν συμβεί νωρίτερα».

2 σχόλια:

ΚΑΒΛΑΡΧΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ είπε...

Ο ΠΟΥΤΣΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΚΟΚΚΙΝΙΛΕΣ, ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΜΙΑ ΚΑΤΣΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΙΠΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΕΕΕΕΕΕ?

Ανώνυμος είπε...

den katalava ti egine me ton 31xrono, telika!

alla k sy Antwnie.... oti na nai eisai! OTI na nai, omws!!! :P