Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Σόιμπλε: "Δεν επηρεάζεται η διάσωση από τη σύλληψη Στρος Καν"


Δεν θα επηρεαστούν οι προσπάθειες διάσωσης των υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, από τη σύλληψη του επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, σύμφωνα με την εκτίμηση του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, διευκρίνισε ότι η λειτουργία του ΔΝΤ είναι...



απολύτως δεδομένη και πως στις διαβουλεύσεις, τη Δευτέρα (16/05), των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup θα πάρει μέρος εκπρόσωπος του επικεφαλής του ΔΝΤ.

Περαιτέρω ο κ. Σόιμπλε, δεν απέκλεισε πρόσθετη βοήθεια στην Ελλάδα, αλλά παρέπεμψε στην έκθεση που καταρτίζει κάθε τρίμηνο η τρόικα και από την οποία θα κριθεί η λήψη επιπρόσθετων μέτρων.

“Πρόκειται για φήμες, αλλά εάν επιβεβαιωθούν από τους αριθμούς που θα έχουμε τον Ιούνιο, τότε πρέπει να συζητήσουμε, τι πρέπει να κάνουμε”, τόνισε ο κ. Σόιμπλε.

“Σε περίπτωση όμως που αποφασιστεί πρόσθετη βοήθεια για την Ελλάδα, ένα κομβικό σημείο θα πρέπει να είναι ότι την ώρα που η κοινότητα των χωρών της Ευρωζώνης βοηθάει την Ελλάδα να κερδίσει χρόνο, ο ιδιωτικός τομέας αποσύρεται όλο και περισσότερο” πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε.

“Εάν υπάρξει επιμήκυνση τότε επιμήκυνση για όλους” κατέληξε ο κ. Σόιμπλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: