Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Αντίποινα των Ταλιμπάν για τον Μπιν Λάντεν


Την ευθύνη για τη διπλή επίθεση, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 80 πολίτες σε σχολή της αστυνομίας στο βορειοδυτικό Πακιστάν και δεκαπέντε πολίτες την Παρασκευή ανέλαβαν Πακιστανοί Ταλιμπάν σύμμαχοι της Αλ-Κάιντα. Πρόκειται για το πρώτο μέρος της "εκδίκησης", όπως αναφέρουν.

Δύο πακιστανοί Ταλιμπάν καμικάζι ήταν αυτοί που ανατίναξαν τις βόμβες...



ανάμεσα σε δόκιμους της αστυνομίας που έφευγαν σε άδεια στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

"Είναι η πρώτη εκδίκηση για το μαρτυριο του Μπιν Λάντεν. Θα υπάρξουν και άλλες", δήλωσε τηλεφωνικά από αδιευκρίνιστη τοποθεσία ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Εχσανουλάχ Εχσάν στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων.

«Περιμένετε πιο μαζικές επιθέσεις στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν» απείλησε.

Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν είχαν κάνει από την αρχή ξεκάθαρο ότι θα εκδικούνταν για το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν και αυτό έκαναν.

Τα χαράματα της Παρασκευής (13.05) στο Σαμπκαντάρ, μια μικρή πόλη του βορειοδυτικού Πακιστάν, ένας καμικάζι που επέβαινε σε μοτοσικλέτα ανατίναξε τη βόμβα του τη στιγμή που οι δόκιμοι, οι οποίοι είχαν φορέσει τα πολιτικά τους ρούχα, ετοιμάζονταν να ανέβουν στα λεωφορεία που θα τους μετέφεραν στα σπίτια τους για 10ήμερη άδεια, σύμφωνα με το Νισάρ Χαν Μαρουάτ, ο αρχηγός της αστυνομίας της περιφέρειας της Τσαρσάντα.

Η επίθεση είχε στόχο ένα κέντρο εκπαίδευσης της Frontier Constabulary, μιας παραστρατιωτικής μονάδας της αστυνομίας που είναι αρμόδια για τη φύλαξη των συνόρων.

Ακολούθησε η έκρηξη δεύτερης βόμβας, που ήταν κρυμμένη. Αυτή εξερράγη στα λεωφορεία που περίμεναν τους νεαρούς δόκιμους. Την ίδια ώρα, στο ίδιο σημείο αστυνομικοί και οι τραυματιοφορείς είχαν συγκεντρωθεί για να βοηθήσουν τα θύματα της πρώτης επίθεσης.

Από τους καταμετρημένους για την ώρα 80 νεκρούς, οι 65 ήταν δόκιμοι. Εξήντα άνθρωποι τραυματίσθηκαν.

Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση που έχει πραγματοποιηθεί φέτος στο Πακιστάν.

H εξόντωσή του Μπίν Λάντεν από ότι δείχνουν όλα δεν θα μειώσει τη βία επειδή η Αλ-Κάιντα δεν έχει συγκεντρωτική δομή και θα συνεχίσει να εμπνέει οργανώσεις όπως τους Πακιστανούς Ταλιμπάν, που είναι διασκορπισμένες σ' όλο τον κόσμο, αλλά συνδέονται από την ιδεολογία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: