Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Παραιτήθηκε και επίσημα ο Δαλάι Λάμα


Παραιτήθηκε επίσημα από όλες τις πολιτικές του εξουσίες, ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα με την υπογραφή τροπολογιών που αναθεωρούν το Σύνταγμα της εξόριστης κυβέρνησης του Θιβέτ.

Να υπενθυμιστεί ότι ο 75χρονος ηγέτης είχε ανακοινώσει ήδη από το Μάρτιο πως παραιτείται από τον ρόλο του ως ηγέτη της θιβετιανής εξόριστης κυβέρνησης...Είχε δηλώσει όμως, πως παραμένει προσηλωμένος στην υπόθεση του Θιβέτ.

Την Κυριακή (29/05), ο Δαλάι Λάμα ενέκρινε τις τροπολογίες που είχε κάνει στο σύνταγμα το εξόριστο κοινοβούλιο στο πλαίσιο της αναθεώρησης για να μεταβιβαστούν εξουσίες στους νεοεκλεγέντες ηγέτες των εξόριστων.

“Τώρα όλες οι πολιτικές και διοικητικές εξουσίες που είχε η αγιότητά του μεταβιβάζονται σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες” δήλωσε ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου Τενζίν Νορμπού.

“Η αγιότητά του θα παραμείνει ο πνευματικός ηγέτης των Θιβετιανών”, πρόσθεσε ο Νορμπού μιλώντας τηλεφωνικά από την πόλη Νταραμσάλα της βόρειας Ινδίας όπου βρίσκεται η έδρα της εξόριστης κυβέρνησης του Θιβέτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: