Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Λαγκάρντ: "Περιμένουμε προσπάθεια για να δείξουμε αλληλεγγύη στην Ελλάδα"


"Όταν δείχνουμε αλληλεγγύη στην Ελλάδα, περιμένουμε ως ανταπόδοση τις προσπάθειες της" διεμήνυσε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών και υποψήφια για την ηγεσία του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ενώ εκτίμησε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ζήτημα "πολιτικής κόπωσης" στην εφαρμογή του προγράμματος στήριξης και απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης...Μιλώντας σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι “η Πορτογαλία, η Ισπανία και πρώτη από όλες η Ελλάδα θα πρέπει να βάλουν τάξη στα οικονομικά τους.”

“Διότι, όταν δείχνουμε αλληλεγγύη στην Ελλάδα με το πρόγραμμα υποστήριξης των 110 δισ. περιμένουμε σαν ανταπόδοση τις προσπάθειες της” συνέχισε η κ. Λαγκάρντ.

Ειδικότερα, η Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας υποστήριξε πως “η Ελλάδα έχει ανάγκη να μειώσει το έλλειμμά της, πράγμα που άλλωστε άρχισε να το πετυχαίνει με σημαντικό τρόπο, αλλά θα πρέπει να συνεχίσει.”

Επανέλαβε δε την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι ιδιωτικοποιήσεις και ορισμένες διαρθρωτικές αλλαγές, καθώς και σε απελευθέρωση τομέων και επαγγελμάτων.

Στο ερώτημα εάν θεωρεί πιθανή την αναδιάρθρωση του χρέους η υπουργός για ακόμα μια φορά απάντησε αρνητικά.

Εξήγησε ότι θα πρέπει, πάση θυσία, να διατηρηθεί η ισορροπία που προανέφερε ανάμεσα στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και στις προσπάθειες της Ελλάδας.

Αναγνώρισε ότι το πρόβλημα σήμερα είναι ένα είδος "πολιτικής κόπωσης" για την εφαρμογή του προγράμματος που έχει επιβληθεί, σημειώνοντας πως "θα πρέπει να αποκτήσει νέα ενέργεια η χώρα και να συνεχίσει"

Στο ερώτημα εάν ο ελληνικός λαός θα πρέπει να υποφέρει ακόμη πιο πολύ για τη θεραπεία της χώρας, η υπουργός απάντησε ότι είναι απαραίτητη η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών γιατί μόνο τότε θα υπάρξει περιθώριο ανάσας με μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα.

Οι G8 στηρίζουν Λαγκάρντ

Εν τω μεταξύ, η Ομάδα των Οκτώ (G8) στηρίζει τη Γαλλίδα υπουργό για την ηγεσία του ΔΝΤ, όπως υποστήριξε και ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ.

Συγκεκριμένα στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canal+ ανέφερε πως "μεταξύ των οκτώ αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που βρίσκονταν εκεί, υπήρξε ομόφωνη υποστήριξη για την Κριστίν Λαγκάρντ."

Δεν υπάρχουν σχόλια: