Άμεση ανάγκη για 12 εκατομμύρια ευρώ εκφράζει με απόγνωση το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα τεραστίων διαστάσεων, που δεν του επιτρέπουν να καλύψει βασικές λειτουργικές του ανάγκες.
Θύματα της οικονομικής κρίσης πέφτουν οι νέοι επιστήμονες αλλά και η επιστημονική έρευνα...
Ο κίνδυνος αυτός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης φαίνεται να πλησιάζει απειλητικά, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Μακεδονία».
Για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα λειτουργικά του έξοδα το ΑΠΘ χρειάζεται 36 εκατομμύρια ευρώ ενώ χρηματοδοτείται μόνο με 24 εκατομμύρια. Ο πρύτανης του Αριστοτελείου, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να στηρίξει το πανεπιστήμιο τονίζοντας ότι η παιδεία πρέπει να τεθεί εκτός των περικοπών του μνημονίου.
Μετά τη Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ, που αναζητείται τρόπος να διασωθεί, αναστολές αναμένεται να υπάρξουν και σε άλλους τρείς τομείς της πανεπιστημιακής δραστηριότητας. Για την ώρα, αυτό που αναζητείται είναι οι τρόποι για εξοικονόμηση πόρων ώστε να συνεχιστεί σε κανονικούς ρυθμούς η λειτουργία του ιδρύματος. Παράλληλα, αναζητά αρωγούς από την κοινωνία, τους φορείς της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της βόρειας Ελλάδας.
Η επιστολή του υφυπουργού Παιδείας Ι. Πανάρετου, με την οποία ζητά από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες σχετικά με τις εκκρεμείς διαδικασίες εκλογής ή εξέλιξης μελών ΔΕΠ, καταγγέλλεται από τον πρύτανη του ΑΠΘ, ως προτροπή προς παρανομία στις διοικήσεις των πανεπιστημίων.
Μάλιστα, η σύγκλητος του ΑΠΘ, απέστειλε επισήμως επιστολή προς τον υφυπουργό Παιδείας με την οποία γνωστοποιεί ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστούν οι οδηγίες του για παύση στις διαδικασίες εκλογής και εξέλιξης μελών ΔΕΠ.
Σάββατο 14 Μαΐου 2011
Στο "κόκκινο" τα οικονομικά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου