Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΕΒΕΑ: 8 στους 10 Έλληνες τα βλέπουν «μαύρα»!


Απαισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας εξακολουθεί να παραμένει η πλειονότητα των Ελλήνων (81%) σύμφωνα με τη διμηνιαία έρευνα, «Οικονομικό Βαρόμετρο» η οποία πραγματοποιείται από την εταιρεία ALCO για λογαριασμό του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Σύμφωνα με τα κύρια ευρήματα της έρευνας, το 77% των ερωτώμενων δηλώνουν επίσης απαισιόδοξοι για την πορεία των προσωπικών οικονομικών τους ή της οικογένειας τους ενώ...



εξίσου υψηλό είναι το ποσοστό όσων κρίνουν αρνητικά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Μάλιστα, την κυβερνητική πολιτική κρίνει αρνητικά και η πλειονότητα των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος (57%).

«Όχι» στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους λέει το 45% των συμμετεχόντων στην έρευνα του ΕΒΕΑ και μόλις το 20% κρίνει μια τέτοια απόφαση ως αποτελεσματική. Με την προοπτική της αναδιάρθρωσης διαφωνεί το 45% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 65% των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ και σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ (49% και 47% αντίστοιχα).

Τέλος, το 47% των ερωτώμενων, θεωρούν ότι η αποκρατικοποίηση των δημόσιων οργανισμών και των επιχειρήσεων θα συμβάλει στη μείωση του δημοσίου χρέους. Οριακά σύμφωνοι με τις ιδιωτικοποιήσεις είναι οι ψηφοφόροι όλων των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης με εξαίρεση αυτούς του ΚΚΕ, με το 73% εξ αυτών να απαντάει αρνητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: