Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Συμφωνία για νέο δάνειο 60 δισ. ευρώ αποκαλύπτει η WSJ

Σε διάψευση δημοσιεύματος της Wall Street Journal (10/05), που ήθελε την Ελλάδα να ζητά νέα συμφωνία οικονομικής βοήθεια, ύψους 60 δισ. ευρώ και μάλιστα εντός του επόμενου μήνα, προχώρησε η κυβέρνηση.

Σημειώνεται, πως εάν η ελληνική κυβέρνηση πράγματι προχωρήσει στη λήψη νέου δανείου, αυτό θα σημάνει αυτόματα και την υπογραφή νέου Μνημονίου.

“Η Ελλάδα δεν κάνει καμία συζήτηση για νέα συμφωνία βοήθειας. Δεν ισχύουν δημοσιεύματα που θέλουν συζητήσεις αυτού του είδους”, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.....

Νωρίτερα σήμερα, δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε, ότι η Ελλάδα περιμένει να λάβει νέο πακέτο βοήθειας περίπου 60 δισ. ευρώ τον επόμενο μήνα.

“Δεν υπάρχει επίσημη διαπραγμάτευση μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών αρχών για κάποιο νέο πακέτο. Οι υπουργοί θα εξετάσουν την κατάσταση την επόμενη Δευτέρα όταν θα λάβουν τα αποτελέσματα του κλιμακίου της ΕΕ και του ΔΝΤ που είναι αυτή τη στιγμή στην Αθήνα”, είπε στο Reuters υψηλόβαθμη πηγή της Ευρωζώνης.

Ο αξιωματούχος τόνισε, ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρία ερωτήματα σχετικά με το όποιο νέο πακέτο, σημειώνοντας πως “τα τωρινά δημοσιεύματα δεν έχουν συνοχή”.

Πρώτον, ότι υπάρχει ξεκάθαρα η ανάγκη, δεύτερον ότι υπάρχουν ισότιμοι όροι με την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, που επίσης έχουν λάβει πακέτα διάσωσης από την ΕΕ και τρίτον το γεγονός ότι πολλά κράτη της Ευρωζώνης είναι αντίθετα σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: