Η δυσκολία των φετινών θεμάτων στις Πανελλαδικές εξετάσεις καθιστά δεδομένη την πτώση των βάσεων.
Η μεγάλη «σφαγή» σύμφωνα με τους βαθμολογητές έχει γίνει στην Τεχνολογική κατεύθυνση, με την αποτυχία στη Φυσική να φτάνει μέχρι και το… 80%! Τι σημαίνει αυτό; ότι οι μεσσαίες σχολές θα πάρουν την κατιούσα και θα ανοίξουν τις πύλες τους σε υποψήφιους με πολύ χαμηλότερες βαθμολογίες συγκριτικά με τις περσινές. Δεν θα συμβεί το ίδιο όμως και στις σχολές πρώτης ζήτησης, όπου αναμένεται οριακή η πτώση.
Με τις φετινές εξετάσεις να θεωρούνται ως οι πιο απαιτητικές από το 2000 και μετά, οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για δεδομένη πτώση των βάσεων.....
Στο ρεπορτάζ που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής», οι βαθμολογητές δηλώνουν εντυπωσιασμένοι και έκπληκτοι από δυο πράγματα: το πρώτο είναι το μεγάλο ποσοστό γραπτών που κυμαίνονται κάτω από τη βάση, και το άλλο η χαμηλή κριτκή ικανότητα των μαθητών που φάνηκε έντονα στην Έκθεση με θέμα το Διαδίκτυο.
Βάσει αυτών των δεδομένων και της κλιμάκωσης της δυσκολίας των θεμάτων, δημιουργήθηκε ένα βαθμολογικό χάσμα το οποίο και εξαφάνισε τις μεσαίες βαθμολογίες.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των βαθμολογικών κέντρων, εκτός από την πανωλεθρία στη Φυσική Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, το φαινόμενο θα είναι ιδιαίτερα έντονο στα Μαθηματικά, και στην Λογοτεχνία της Θεωρητικής Κατεύθυνσης.
Αυτό σημαίνει ότι οι βάσεις θα πέσουν, αλλά δεν θα είναι το ίδιο σε Κέντρο και Περιφέρεια, εξαιτίας της κατάργησης των μετεγγραφών.
Πτώση της τάξεως των 1.500 μορίων αναμένεται σε μεγάλα περιφερειακά τμήματα των μεγάλων αστικών κέντρων όπως: στις σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων ΑΕΙ και ΤΕΙ, και στα τμήματα Λογιστικής των ΤΕΙ.
Μικρότερη θα είναι η πτώση στα τμήματα των: Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας και στις Φιλολογικές Σχολές της Περιφέρειας.
Τέλος, εξαιτίας της νέας κατηγορίας υποψηφίων που δικαιούνται μετεγγραφή, θα δημιουργηθούν στις σχολές δυο κατανομές υποψηφίων, όπου στη δεύτερη θα εισέρχονται όσοι υποψήφιοι δικαιούνται μετεγγραφή, αυξάνοντας τη ζήτηση σε τμήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με την πτώση να μην ξεπερνά τα 600 μόρια.
Κυριακή 29 Μαΐου 2011
Βάσεις 2011: Εκτιμήσεις για μεγάλη πτώση των βάσεων
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου