Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Επεκτάθηκαν σε Ζωγράφου, ΟΑΚΑ τα επεισόδια

Καταστροφές σε αστυνομικό τμήμα και σε σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στου Ζωγράφου ήταν τα αποτελέσματα της επίθεσης οπαδών της ΑΕΚ, που με μηχανοκίνητη πορεία κατευθύνονταν προς το Ολυμπιακό Στάδιο για τον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Φόβοι, πως φίλος του Παναθηναϊκού έχει τραυματιστεί σοβαρά.


Στην περιοχή του Ζωγράφου μεταφέρθηκαν τα επεισόδια, που αρχικά είχαν λάβει χώρα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και χρειάστηκε η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων για να τεθεί η κατάσταση υπό έλεγχο.

Αφού ηρέμησαν τα πράγματα στην Αλεξάνδρας περίπου 300 μηχανάκια με οπαδούς της ΑΕΚ ξεκίνησαν πορεία προς το γήπεδο, περνώντας από την περιοχή του Ζωγράφου. Εκεί επιτέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, στο οποίο προξένησαν υλικές ζημιές, ενώ έκαψαν ένα από τα περιπολικά του τμήματος.....

Δεν σταμάτησαν όμως εκεί αφού στη συνέχεια έκαναν επίθεση και στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Παπάγου (στην πλατεία Γαρδένιας) καταστρέφοντας τα γραφεία του συνδέσμου.

Στο σύνδεσμο βρίσκονται φίλοι του Παναθηναϊκού εκείνη την ώρα, που αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην ταράτσα της πολυκατοικίας για να σωθούν. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως φίλαθλος του Τριφυλλιού έχει τραυματιστεί σοβαρά, χωρίς πάντως η είδηση να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα μέχρι τώρα. Οπως ήταν λογικό, στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Αστυνομίας και της πυροσβεστικής, καθώς και ασθενοφόρα για τυχόν τραυματίες.

Η κατάσταση πάντως είναι εκρηκτική και στο γήπεδο, αφού γύρω στις 18:50GR ξεκίνησαν συμπλοκές μεταξύ Αστυνομίας και οπαδών της ΑΕΚ έξω από τις θύρες, που φιλοξενούνται οι οργανωμένοι της Ενωσης. Οι οπαδοί εκτοξεύουν πυρσούς και καπνογόνα στις αστυνομικές δυνάμεις και η κατάσταση στο ΟΑΚ μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του τελικού είναι έκρυθμη.

Την ίδια ώρα, επεισόδια, αλλά μικρότερης έντασης, σημειώνονται και στην έξοδο της Αττικής οδού προς τη Λεωφόρο Ηρακλείου, εκεί που οπαδοί του Ατρομήτου επιτίθενται σε αυτοκίνητα τα οποία φέρουν διακριτικά της ΑΕΚ.

Λίγο μετά τις 19:00GR ωστόσο στην έξοδο της Αττικής οδού έκαναν την εμφάνισή τους μηχανές της ομάδας Δίας, που πλέον κάνουν περιπολίες στους γύρω δρόμους με αποτέλεσμα να έχουν ηρεμήσει τα πνεύματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: