Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

"Δημόσιοι υπάλληλοι πάρτε άδεια και δουλέψτε αλλού!"


Το ενδεχόμενο να δίνει άδεια άνευ αποδοχών στους δημόσιους υπάλληλους, ώστε να έχουν την ευκαιρία να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα για κάποιο διάστημα, εξετάζει η κυβέρνηση ως μια λύση να «αδειάσει» το Δημόσιο!

Ως γνωστόν ο στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνονται 50.000 αποχωρήσεις κάθε χρόνο, ώστε να μπορεί να προσλαμβάνει 10.000 νέους υπαλλήλους κάθε χρόνο (αναλογία 1/5)...



Σύμφωνα με τα σενάρια αν ο αριθμός των υπαλλήλων που βγαίνουν κάθε χρόνο στην σύνταξη δεν είναι ο επιθυμητός θα στέλνουν τους δημόσιους υπαλλήλους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, χωρίς να χάνουν την θέση τους!

Έτσι, όπως εξηγεί κυβερνητική πηγή στα «Νέα», θα μπορούν οι εργαζόμενοι και να επιστρέψουν στην θέση τους κάποια στιγμή (τους δίνεται δηλαδή ασφάλεια) και να έχουν πάρει την εμπειρία από την ελεύθερη αγορά.

Το -πρωτότυπο- σενάριο σχετίζεται με τις συζητήσεις που αφορούν τον αριθμό προσλήψεων και αποχωρήσεων. Ωστόσο, αυτό που προέχει για την κυβέρνηση είναι να τηρηθεί ο αριθμός συνταξιοδοτήσεων.

Το ζήτημα συζήτησαν ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Εσωτερικών κατά την συνεδρίαση του ΚΤΕ, όπου ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί να ανέλθει η αναλογία προσλήψεων αποχωρήσεων στο 1/7.

Πάντως, αν τελικά μπει σε εφαρμογή το σχέδιο και φεύγει προσωρινά κόσμος από το Δημόσιο, για να έρθει άλλος, αυτό θα είναι από τα άγραφα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: