Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Απόρρητες πληροφορίες για βρετανικά πυρηνικά υποβρύχια αποκαλύφθηκαν... κατά λάθος!


Εκ παραδρομής αποκάλυψε το ίδιο το βρετανικό υπουργείο Άμυνας απόρρητες πληροφορίες για πυρηνοκίνητα υποβρύχιά του, όταν δημοσίευσε στο Διαδίκτυο έγγραφό του για την ασφάλειά τους.

Στην αναφορά που δημοσιεύτηκε είχαν μεν «μαυριστεί» τα ευαίσθητα σημεία, αλλά όπως αποδείχθηκε, μπορούσαν να γίνουν ορατά με απλούστατο τρόπο...



Το λάθος εντόπισε δημοσιογράφος βρετανικής εφημερίδας, όταν κατάλαβε πως απλώς αντιγράφοντας το κείμενο, όλα τα σημεία μπορούσαν να διαβαστούν κανονικά. Το λάθος διορθώθηκε όταν ο δημοσιογράφος ενημέρωσε το υπουργείο.

Στο κείμενο, που ήταν αναφορά του επικεφαλής του υπουργείου για την Πυρηνική Ασφάλεια, εξεταζόταν η ασφάλεια των πυρηνοκίνητων υποβρυχίων.

Τα σημεία που δεν προορίζονταν για δημοσίευση αναφέρονταν σε εκτιμήσεις εμπειρογνωμώνων, πως τα υποβρύχια ενδεχομένως να μην είναι πλήρως ασφαλή σε περίπτωση ατυχήματος.

«Παίρνουμε πολύ σοβαρά υπόψη το ζήτημα της πυρηνικής ασφάλειας και θα κάνουμε κάθε τι δυνατό για να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο» ανέφερε το βρετανικό υπουργείο μετά το περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: