Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Διόρθωσε τη "γκάφα" για Μακεδονία ο Μπαν Κι Μουν


Στην επίσημη ιστοσελίδα του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, υπήρχε αναρτημένη μια ανακοίνωση, όπου ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, αποκαλείται “υπουργός Εξωτερικών της Μακεδονίας."

Στη συνέχεια όμως, προφανώς επειδή οι αντιδράσεις θα ήταν αναμενόμενες, η προσφώνηση αυτή αντικαταστάθηκε από τον αναγνωρισμένο τίτλο "Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ"...



Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η ανακοίνωση αρχικά αναφερόταν στον Υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ σαν "Υπουργό Εξωτερικών της Μακεδονίας."

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για τη συνάντηση που θα έχει ο γ.γ. του ΟΗΕ με τον υπουργό Εξωτερικών της όμορης χώρας, Αντόνιο Μιλόσοσκι, την Πέμπτη (28/04).

Το γεγονός αυτό, προκάλεσε πανηγυρισμούς στη γειτονική χώρα, καθώς έστω και μέσω μιας τυπικής ανακοίνωσης, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ τους αποκαλεί ουσιαστικά “Μακεδονία.”

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, στο επίκεντρο των συνομιλιών θα είναι η υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την περίοδο 2013-2016 και η πορεία του διαλόγου μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας.

Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί η κατάσταση στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, καθώς και η διαδικασία μεταρρυθμίσεων στα Ηνωμένα Έθνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: