Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Οι "νονοί" και η Σέχτα Επαναστατών


Πιθανή σύνδεση ανάμεσα στην τρομοκρατική οργάνωση “Σέχτα Επαναστατών” και τους νονούς της νύχτας που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα ψάχνουν οι άνδρες της ΕΛΑΣ, μετά από συνομιλίες που κατεγράφησαν από δύο εκ των νονών και αυτοπροσδιορίζονται ως “προμηθευτές” όπλων στη Σέχτα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε μαγνητοφωνημένη συνομιλία αναφορά στη Σέχτα Επαναστατών,...



ωστόσο η αστυνομία μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικά επιφυλακτική για το αν υπάρχει όντως σύνδεση ή όχι.

Στο διάλογό τους επικεντρώνονται αρχικά στις συλλήψεις ατόμων που δεν αναφέρονται και ο ένας εκ των συνομιλητών «ενημερώνει» τον άλλο για το ποιος μπορεί να τους «έδωσε» στις αρχές.

Ο ένας εκ των συνομιλητών εμφανίζεται να αναφέρει ένα πρόσωπο ως πληροφοριοδότη της αστυνομίας και στη συμπληρώνει: «Αυτοί τους προμήθευαν όπλα. Ο ….. με τον …..τον συχωρεμένο» και στη συνέχεια «Αυτοί του προμήθευαν γι αυτό τους ήξερε».

Μάλιστα ο διάλογος συνεχίζεται ως εξής: «Δεν θυμάσαι ότι πριν κάνα δυο χρόνια που λέγανε ότι η Σέχτα έχει σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα;»… «Έ, αυτούς εννοούσαν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ένας εκ των εμφανιζόμενων ως προμηθευτών έχει δολοφονηθεί και ο άλλος έχει συλληφθεί και βρίσκεται στη φυλακή.

Εξ ου και η «ανησυχία» ενός εκ των συνομιλητών: «Τώρα τι άκρη θα βρει εκεί; Σε όποια χώρα και να πάει αυτοί έχουνε ομοϊδεάτες. Παντού» και ο έτερος της συνομιλίας απαντά «Γι αυτό λένε ότι θα βγει».

Η Αντιτρομοκρατική πάντως εκφράζει τις επιφυλάξεις για την αξιοπιστία όσων αναφέρονται στις συνομιλίες τονίζοντας ότι ο εκλιπών που αναφέρεται στη συνομιλία, δολοφονήθηκε πριν η «Σέχτα» αποκτήσει σημαντικό οπλισμό ενώ για τον άλλο δεν υπάρχει καμία πληροφορία ότι διακινεί όπλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: