Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Καταγγελία για τις απολύσεις στην COSMOTE


Την αναγγελία είκοσι απολύσεων εργαζομένων της COSMOTE καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και ζητά την άμεση ανάκλησή τους.

«Σε μια περίοδο έκρηξης της ανεργίας η διοίκηση της COSMOTE και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΟΤΕ κ.Τσαμάζ ξεπερνούν κάθε όριο προκλητικότητας με την απόφασή τους να...



προχωρήσουν σε 120 απολύσεις εργαζομένων στη μεγαλύτερη και πλέον κερδοφόρα εταιρεία κινητής τηλεφωνίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Όπως τονίζεται σχετικά, "η COSMOTE ελέγχεται κατά πλειοψηφία από την D Telecom και το ελληνικό Δημόσιο, έχει 2 δισ. ετήσιο κύκλο εργασιών και μισθολογικό κόστος από τα χαμηλότερα στην παγκόσμια αγορά", ενώ υπογραμμίζεται ότι «αντί το μάνατζμεντ να προχωρήσει σε επενδύσεις που θα αυξήσουν τον κύκλο εργασιών» ανακοινώνονται απολύσεις για τον περιορισμό του μισθολογικού κόστους, στο οποίο «περιλαμβάνονται οι προκλητικές αμοιβές, τα bonus και οι ειδικές παροχές των διευθυντικών στελεχών, τα οποία μένουν στο απυρόβλητο».

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει την συμπαράστασή της στους εργαζόμενους και καλεί την κυβέρνηση, μέτοχο του ελληνικού δημοσίου, να παρέμβει για να ανακληθούν οι απολύσεις στην COSMOTE .


Δεν υπάρχουν σχόλια: