Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Cosmote: 2.350 οικογένειες στο δρόμο για... οικονομία!

Πού είναι το απαράδεκτο Yπουργείο Eργασίας;

2.350 οικογένειες στο δρόμο επειδή ξαφνικά αποφάσισαν να κάνουν «οικονομία», ώστε να μη μειωθεί στο ελάχιστο το τεράστιο χρηματικό απόθεμα που υπάρχει!

Επειδή είδαν ότι συμπαραστεκόμαστε στους 120 συναδέλφους μας σα να είμαστε οι ίδιοι απολυμένοι, σκέφτηκαν να μας απολύσουν όλους για να μπούμε στο πετσί του ρόλου...



Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη -για να μην πω την ίδια- μέρα μας υπόσχονταν μπόνους παραγωγικότητας (μιλάμε για καμμιά 200αριά ευρουλάκια, όχι τίποτα εκατομμύρια), υπογραφή συλλογικής σύμβασης, διαβεβαίωναν ότι δεν θα γίνει καμμία απόλυση, μας παρουσίαζαν τα εξαιρετικά αποτελέσματα της έρευνας ικανοποίησης πελατών και αλληλοσυγχαιρόμασταν που πηγαίνουμε τόσο καλά ως εταιρεία.

Το τάιμιγκ δεν ήταν τυχαίο, θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι μπορώ να σε «πατήσω» όποτε θέλω!!!

Περιμένουμε από τους συνδρομητές μας ΣΤΗΡΙΞΗ, γιατί κι εμείς τους στηρίζουμε 13 χρόνια τώρα, όταν χάνουν ή μπλοκάρουν το κινητό, 13 χριστούγεννα, 13 πάσχα, 13 καθαρές δευτέρες, 13 25ες Μαρτίου, 13 28ες Οκτωβρίου, όλες τις εποχές του χρόνου, όλο το 24ωρο, σε 4.628 ξενύχτια, γαντζωμένοι πάνω στις κεραίες, στα σύνορα, με ό,τι καιρικές συνθήκες μπορείτε να φανταστείτε, ταξιδεύοντας για ώρες σε όλη την Ελλάδα, στα απομακρυσμένα νησιά, σε τηλεφωνικά κέντρα, στα καταστήματα, ερχόμενοι πολλές φορές αντιμέτωποι για χάρη της εταιρείας με την αγανάκτησή σας και δρώντας άμεσα για την εξυπηρέτηση του έλληνα συνδρομητή, αλλά με και την ευγνωμοσύνη σας, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας σε περιπτώσεις εθνικής εγρήγορσης (βλ. Ολυμπιακούς 2004, Σεισμός Αθήνας, κ.ά.).

Όπως λέει χαρακτηριστικά συνάδελφος, μας πήραν 20 χρονών παλληκαράκια, τους δώσαμε τα καλύτερα και πιο παραγωγικά μας χρόνια, φέραμε την εταιρεία με το σκληρό μόχθο μας στην 1η θέση, και αυτό είναι το Ευχαριστώ:

Μέσα σε ένα βράδυ μας απολύουν όλους, 2.350 οικογένειες, μας πετάνε στο δρόμο, επειδή είμαστε ακριβοί (δηλ. πάνω από 500 ευρώ), για μην διακόψουμε την υπερεκτίναξη των κερδών τους.

Εάν η πιο κερδοφόρα επιχείρηση «σκοτώνει» όλο το μόνιμο προσωπικό σε μία στιγμή, τι θα κάνετε όλοι εσείς οι υπόλοιποι???

ΑΝΑΝΓΩΣΤΡΙΑ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναγνώστρια που ζητάς τη ΣΤΗΡΙΞΗ των συνδρομητών.
Ξέρεις, συμπάσχουμε με το πόνο σας άλλά νοερά-ως εκεί. Τη δουλειά σας κάνατε 13 χρόνια - έτσι είναι οι δουλειές. Άλλος δουλεύει πίσω από ένα γραφειάκι ή μια κεραιούλα, άλλη κοπέλα δουλεύει σε μπουρδέλο και την απέλυσαν... Δηλαδή τι πρέπει να πει αυτή; -Δώστε μας τους άντρες σας να ξεχαρμανιάσουν επειδή με απολύουν;;;

Κι απ' το μπονουσάκι σας, δεν είδαμε φράγκο εμείς οι συνδρομητές. Το μόνο που ξέρατε, ήταν να μας κόβετε τις εξερχόμενες όταν χρωστούσαμε 20 ευρώ...

Επίσης αναγνώστρια, δε σε είδα τη περασμένη εβδομάδα στο Σύνταγμα... Τώρα που τ' αγγουράκι δεν δροσίζει αλλά ζορίζει, μας θυμηθήκατε;;; Όπως στρώσατε θα φάτε μάλλον...

Ανώνυμος είπε...

και πού ξέρεις εσύ ποιον είδες στο Σύνταγμα; τι ξέρεις εσύ γενικά τι καθεστώς υπάρχει στη cosmote; τώρα μαθαίνεις . Ο υπάλληλος δεν αποφασίζει να κάνει μόνος του την φραγή . Η φραγή γίνεται αυτόματα από το σύστημα. Ο υπάλληλος εκτελεί εντολές. Όσο για το bonus , δεν ήταν αυτονόητο και έπρεπε να κοπιάσουμε για να το πάρουμε..Όσο για το αγγουράκι, όλοι οι Έλληνες σε ένα καζάνι βράζουμε και το ίδιο αγγουράκι μας δροσίζει και μας ζορίζει.

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν το αν θα πραγματοποιηθεί φραγή στο κινητό σας για 20 ευρώ...φαντάζομαι ότι και ο πιο άσχετος θα αντιλαμβανόταν ότι δεν είναι μία απόφαση που την παίρνει ο υπάλληλος που βρίσκεται πίσω από ένα ακουστικό για να εξυπηρετήσει εσάς τους χιλιάδες συνδρομητές!!!Που καλείται οποιαδήποτε ώρα...για οποιοδήποτε ζήτημα...και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να σας εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο...φυσικά και δουλειά μας είναι και αυτό κάνουμε το να βγάζετε όμως κακία και να συγκρίνετε έναν υπάλληλο με μία πουτάνα ενός μπουρδέλου είναι το λιγότερο ανήθικο και βλακώδες..κανείς μας δεν ζήτησε την ελεημοσύνη σας. Εμείς απλά καταθέτουμε τα γεγονότα, τις συνθήκες εργασίες μας και επίσης την επιθυμία μας να υπάρχει η δουλειά μας, γιατί μετά από τόσα χρόνια, το να μας διώχνουν με τέτοιο τρόπο είναι ανέντιμο..Ενώ κάνουμε την δουλειά μας άψογα..και φυσικά συντελούμε στο να αποφέρει η εταιρία τα κέρδη που όλοι γνωρίζουμε!!

Ανώνυμος είπε...

ειμαστε εμεις λοιπον,που δεν κανουμε χριστουγεννα κ πρωτοχρονια με τις οικογενειες μας γιατι καποιος εσας θα εχει χασει το κινητο του ..καποιος θα το εχει μπλοκαρει και καποιος απλα δε θα μπορει να αποστειλει mms ..ειμαστε εμεις οπου τα βραδια δεν κοιμομαστε στα κρεβατια μας γιατι μπορει να θελετε να ενημερωθειτε για το λογαριασμο σας τα ξημερωματα..ειμαστε εμεις που ξεσπατε την οργη σας οταν ειστε δυσαρεστημενοι με την εταιρεια ..ειμαστε που ειμαστε παντα εκει για εσας οποτε μας χρειαστειτε για κατι τοσο χαζο και ομως πλεον απαραιτητο προς εσας ..το κινητο σας..ειμαστε ανθρωποι και οχι θεσεις

ευχαριστουμε για την κατανοηση.

οσο για τον εγωκεντρικο κοντοφθαλμο αναγνωστη, βλεπω γνωριζει καλα τις διαδικασιες των οικων ανοχης!τυχαιο?δεν νομιζω!ολη η Ελλαδα λοιπον δεν ειναι Συνταγμα(Αθηνα)δυστυχως μαλλον για σενα , υπαρχουν κ αλλες πολεις στον Ελληνικο χαρτη που κανουν συγκεντωσεις, αλλα...προφανως ουτε κ εγω σε ειδα εκει!συμπτωση!

Ανώνυμος είπε...

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό σχετικά με τις απολύσεις της εταιρείας Cosmote. Τα γεγονότα τα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, αν σκεφτεί κανείς ότι είμαστε οι άμεσα θιγόμενοι. Η «αγαπημένη» μας εταιρεία, στην οποία κάποιοι προσφέραμε παραγωγικό έργο 10 ετών ή και περισσότερο, με ό,τι αγωνίες αλλά και χαρές αυτό συνεπάγεται, αποφασίζει εν μια νυκτί (στην κυριολεξία) να μας πετάξει στο δρόμο.... Η εταιρεία, για χάρη της οποίας προσφέραμε από το 1998 μέρος της ακοής μας και της όρασής μας, την σωματική και ψυχική μας υγεία. Και τώρα μας πετάνε έξω με συνοπτικές διαδικασίες. Στην ανακοίνωση της διοίκησης δεν υπάρχει πουθενά η λέξη «απόλυση», την ονομάζουν «αναδιοργάνωση περιορισμένων λειτουργιών» και την παρουσιάζουν με τη μορφή εθελουσίας εξόδου. Μόνο που δεν πρόκειται για αυτό, αλλά για στυγνές απολύσεις.
Κριτήρια απόλυσης; Άγνωστα. Ένα μυστήριο πλανάται γύρω από αυτό το θέμα. Είναι κριτήρια αξιολόγησης; Όχι, γιατί απολύθηκαν και συνάδελφοι που ήταν καλοί στη δουλειά τους, σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες αξιολογήσεις των προϊσταμένων τους. Μήπως είναι επειδή η θέση τους δεν καλύπτει λειτουργικές ανάγκες (όπως ανακοίνωσε η διοίκηση); Πάλι όχι, γιατί απολύθηκαν και συνάδελφοι σε θέσεις που καθημερινά καλύπτονται από καινούργιους. Μήπως είναι κοινωνικά τα κριτήρια; Και πάλι όχι, αφού σύμφωνα με την ίδια την ανακοίνωση της διοίκησης το πακέτο αποχώρησης περιλαμβάνει και γονείς μέχρι 4 τέκνων! Άρα ποια είναι τα κριτήρια; Νούμερα και τίποτε άλλο. Φαίνεται ότι οι αποφάσεις έχουν ληφθεί από πολύ υψηλά ιστάμενους, που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας και οι οποίοι αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. 40.000.000 ευρώ μας είπαν ότι αξίζουν οι 120 συνάδελφοί μας. Με ποιο υπολογισμό; Στη Γερμανία διδάσκουν άλλα μαθηματικά;; Σε ποια οικονομική κρίση νομίζουν ότι βρίσκονται;; Η Cosmote, χάρη στους εργαζόμενούς της, είναι από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, διατηρώντας μέχρι σήμερα τα κέρδη του 2006.
Σε όσους μας κατηγορούν για «δημοσιοϋπαλληλισμό», απαντάμε ότι οι πραγματικές συνθήκες εργασίας μας πόρρω απέχουν από αυτή την εικόνα. Δεχόμαστε καθημερινό έλεγχο για την απόδοσή μας. Σε κάποια τμήματα καταμετρώνται ακόμα και τα λίγα λεπτά που χρησιμοποιούμε για τις βιολογικές μας ανάγκες, και συχνά μας ειδοποιούν να επανέλθουμε στην εργασία μας από το διάλειμμά μας, ό,τι και αν κάνουμε τη δεδομένη στιγμή, λόγω ξαφνικής αύξησης της δουλειάς. Επίσης, καταμετρώνται τα «σεις» και τα «σας» που λέμε στους πελάτες μας. Όλα αυτά έχουν άμεση ε! πίπτωση στις αξιολογήσεις μας.
Και όταν λόγω της σκληρής εργασίας καταπονούμαστε και παίρνουμε αναρρωτική, καλούμαστε να περάσουμε από επιτροπές του ΤΑΠ-ΟΤΕ που εδρεύουν μόνο στην Αθήνα (ενώ εμείς εργαζόμαστε σε όλη την Ελλάδα). Όπως φαίνεται η νόμιμη βεβαίωση του ιατρού, η οποία σύμφωνα με το νόμο επέχει θέσει αναρρωτικής, δεν αρκεί γιατί πάντα υπάρχει η πιθανότητα να διαπράξαμε απάτη σε συνεργασία με τον γιατρό μας. Είμαστε ένοχοι, μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Σε ποια δημοκρατία τα είδαν αυτά;;
Όταν ακούγαμε πέρσι για τη France Telecom, όπου σημειώθηκε μεγάλος αριθμός αυτοκτονιών μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ανατριχιάζαμε και αναρωτιόμασταν μεταξύ μας πόσο άσχημες συνθήκες εργασίας μπορεί να έχουν για να φτάνουν σε αυτό το σημείο οι εργαζόμενοι. Τώρα δεν αναρωτιόμαστε. Γνωρίζουμε.
Ήδη όλη αυτή η κίνηση έχει αντίκτυπο στους συνδρομητές μας, οι οποίοι ακυρώνουν σωρηδόν τις συνδέσεις, αναφέροντας «Είμαι πολύ δυσαρεστημένος από τον τρόπο που φέρεται στους εργαζόμενους η Cosmote». Καλούμε όλους τους πολίτες να μας στηρίξουν. Σύμφωνα και με τα χθεσινά πρωτοσέλιδα, οι απολύσεις της Cosmote είναι πιλότος για όλες τις ΔΕΚΟ. ΔΕΚΟ δεν είμαστε σε καμμία περίπτωση, μόνο σκληρά ανταγωνιστικός ιδιωτικός τομέας. Η αντίδρασή μας ας είναι κι αυτή πιλότος για τους πολίτες αυτής της χώρας, οι οποίοι βρίσκονται εν δυνάμει στη ίδια θέση με εμάς. Μη γελιέστε, ΟΛΟΙ θα βρεθούμε σε αυτήν τη θέση.

Ανώνυμος είπε...

oti stin eksipiretisi pelatwn ,pou i kuria pou sundiase toso eustoxa tous ipallilous tou customer care me tis kiries twn mpourdelwn, oi anthrwpoi douleuoun gia ena merokamato twn 35 euro gia na akoun ton kathe magka sindromiti na tous kantiliazei k na prepei ton voithisoun na mpei sto internet na serfarei stis 01.30 ta ksimerwmata einai vismatiko opws pisteuei. As steilei ton antra tis sto mpourdelo na kanei k emas tin vardia mas pio ksekourasti an lupate tis kuries autou tou epaggelmatos k to oti xanoun to merokamato tous.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, ΑΥΤΟΙ χαίρονται όταν μαλώνουμε γιατί αυτό προσπαθούν να πετύχουν. Εμείς σε πείσμα των καιρών πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Γι'αυτό δηλώνουμε δυνατά προς πάσα (αδιέξοδη) κατεύθυνση: Όσο πιο πολύ βρίζετε, τόσο πιο πολλά λουλούδια θα βάζουμε στις κάνες των τουφεκιών σας..