Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Έσπασε το φράγμα του Μόρνου - Προβλήματα στην υδροδότηση


Έσπασε ο αγωγός, ο οποίος μεταφέρει νερό στην Αθήνα από τον Μόρνο, στο σημείο της περιοχής Σαράντη, στο ύψος του Διστόμου.

Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα για την ασφάλεια της περιοχής. Παράλληλα, θα παρατηρηθούν ανωμαλίες στην υδροδότηση περιοχών της Αθήνας, λόγω της βλάβης.

Η ΕΥΔΑΠ, κινητοποιήθηκε αμέσως, ενώ διακόπηκε η παροχή νερού από τον Μόρνο...



Επιπλέον, η ΕΥΔΑΠ, αποδίδει το πρόβλημα σε υποχώρηση τμήματος του τοιχίου του καναλιού, ενώ ο γγ Δημοσίων Έργων, Γιάννης Οικονομίδης, έκανε λόγο για εξήντα μέτρα μήκος που εκτείνεται το ρήγμα.

Όπως τονίζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, από τη διαρροή νερού δεν δημιουργούνται προβλήματα για την ασφάλεια του πληθυσμού της περιοχής.

Πιθανόν όμως να έχουν πλημμυρίσει περιοχές.

Συγκεκριμένα, το χωριό Σαράντη της Βοιωτίας, πλημμύρισε από τα ορμητικά νερά που ξεχύθηκαν.

Μαρτυρίες, κάνουν λόγο για μεγάλη καταστροφή, αλλά δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες μέχρι στιγμής για εγκλωβισμένους ανθρώπους.

Η ΕΥΔΑΠ, ανακοίνωσε επίσης ότι θα σημειωθεί πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή παροχής νερού από τις 7 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα την Πέμπτη 31/03, στο δίκτυο ύδρευσης των περιοχών Χέρωμα, Κόρμπη, Μηλαδέζα του δήμου Βάρης, καθώς και των περιοχών Σκάρπιζα, Κίτσι και Βουρβάτσι του δήμου Κορωπίου.

Παρά την ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ, όμως ο κ. Οικονομίδης, διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την υδροδότηση της Αθήνας, αφού θα τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα απάντλησης νερού από Υλίκη και Μαραθώνα.

Οι τεχνικές υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ, λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ταχεία αποκατάσταση της ζημιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: