Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Τετράωρη χειρουργική επέμβαση για τον Καβαλιέρε


Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας υποβλήθηκε την Δευτέρα (7/3) σε χειρουργική επέμβαση για την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργικότητας της κάτω γνάθου, η οποία είχε υποστεί ζημιά μετά από επίθεση που είχε δεχτεί ο Καβαλιέρε στις 13 Δεκεμβρίου το 2009...



Τότε ένας 42χρονος άνδρας ,τον είχε γρονθοκόπησε με πλαστική μινιατούρα του Καθεδρικού Μιλάνου, την ώρα που υπέγραφε αυτόγραφα στους οπαδούς του. Μετά από ομιλία του κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης.

Ο δράστης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και όταν συνελήφθη δήλωσε ότι τον χτύπησε επειδή «τον μισεί», ενώ παλιότερα είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Η επίθεση που δέχτηκε ο Μπερλουσκόνι ήταν ιδιαίτερα βίαιη, με αποτέλεσμα να σπάσει την μύτη του και τα δυο δόντια του, ζημιά όμως είχε υποστεί και η κάτω γνάθος του. Με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται όταν μασούσε την τροφή του.

Για τον λόγο αυτό λοιπόν αποφασίστηκε να χειρουργηθεί.Η επέμβαση διήρκεσε τέσσερις ώρες και πραγματοποιήθηκε, με ολική νάρκωση, στην κλινική Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου.

Ο καθηγητής Αλμπέρτο Τζανγκρίλλο, προσωπικός γιατρός του Καβαλιέρε, σε ανακοινωθέν του αναφέρει πως όλα πήγαν καλά.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και θα επανέλθει την ερχόμενη Πέμπτη(10/3) στα καθήκοντα του ενώ την ίδια μέρα θα συνεδριάσει και το υπουργικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: