Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Λιβύη: Εκατοντάδες νεκροί από τις επιθέσεις των "Συμμάχων" - Αναλαμβάνει τα ηνία το ΝΑΤΟ


Τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι αλληλοκατηγορίες ανάμεσα στους εξεγερμένους και τη διεθνή συμμαχία από τη μια και τους “κανταφικούς” από την άλλη, με τις δύο πλευρές να κάνουν λόγο για εκατόμβες νεκρών από τα αντικρουόμενα πυρά.

Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες ότι το NATO θα αναλάβει τελικά τα ηνία των επιχειρήσεων στη Λιβύη...



Ειδικότερα για τα θύματα, η κυβέρνηση του Καντάφι ανακοίνωσε πως οι νεκροί φτάνουν τους 100, μεταξύ των αμάχων από τις επιδρομές της διεθνούς συμμαχίας, ενώ σύμφωνα με τους εξεγερμένους, την τελευταία εβδομάδα στην πόλη Μιζουράτα, 109 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τις δυνάμεις του Καντάφι.

Οι επιδρομές της διεθνούς συμμαχίας έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής “περίπου 100 θανάτους” αμάχων στη Λιβύη, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Μούσα Ιμπραχίμ, εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

“Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι οι δυτικές κυβερνήσεις μάχονται στο πλευρό των ανταρτών. Αυτό δεν το επιτρέπει η απόφαση των Ηνωμένων Εθνών”, δήλωσε ο Ιμπραχίμ στους δημοσιογράφους.
“Κρατήσαμε το λόγο μας. Έχουμε κηρύξει κατάπαυση πυρός. Απαντάμε μόνο στις αεροπορικές επιδρομές, που είναι δικαίωμά μας, ενώ οι αντάρτες στα ανατολικά επιτίθενται στο στρατό μας με την κάλυψη των αεροπορικών επιδρομών”, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Μουάμαρ Καντάφι.

“Έχουμε λάβει πληροφορίες ότι πιθανόν σήμερα οι αεροπορικές επιδρομές θα πλήξουν τα κέντρα τηλεπικοινωνιών και μεταδόσεων. Αυτό, αν συμβεί, θα είναι ανήθικο και παράνομο. Πρόκειται για πολιτικούς στόχους”, πρόσθεσε.

Αναλαμβάνει τα ηνία στη Λιβύη το NATO

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, επετεύχθη συμφωνία με το NATO, ώστε η συμμαχία να αναλάβει τον έλεγχο των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη.

Η βρετανική κυβέρνηση, η Washington και το Παρίσι, συμφώνησαν ότι η συμμαχία πρέπει να αναλάβει ρόλο-κλειδί στην υπόθεση της Λιβύης, αλλά ότι για αυτό απαιτείτο η έγκριση και των 28 κρατών-μελών.

Μέχρι πρότινος, η Τουρκία προέβαλλε αντιρρήσεις για την εμπλοκή του NATO.

Αλλά ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, είπε ότι “οι απαιτήσεις μας θα επιτευχθούν σχετικά με τη Λιβύη.”

“Η επιχείρηση θα ανατεθεί στο NATO.”

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απλά το πιο τέλειο χιουμοριστικό βιντεάκι για την κρίση και την "λιτότητα". Από το Βαθύ Κόκκινο:
http://www.youtube.com/watch?v=_LgDjHOX_UE&feature=player_embedded


Για να γελάμε με τα χάλια μας