Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Έληξαν την απεργία πείνας οι μετανάστες


Μετά από 44 ημέρες, οι λαθρομετανάστες του μεγάρου Υπατίας αποφάσισαν να λύσουν την απεργία πείνας, όπως έγινε γνωστό.

Προηγήθηκε πολύωρη σύσκεψη στο κτήριο της ΓΣΕΕ, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των απεργών πείνας, το υπουργείο Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας...



Η σύσκεψη έληξε στις 5 και μισή το απόγευμα, όπου η κυβέρνηση πρότεινε την νομιμοποίηση τους εφόσον έχουν συμπληρώσει οχτώ χρόνια παραμονής στην Ελλάδα.

Παράλληλα, θα υπαχθούν στο καθεστώς ανοχής προκειμένου να μπορούν να ταξιδεύουν εντός και εκτός Ελλάδας, καθεστώς που μπορεί να παραταθεί μέχρι να συμπληρωθούν τα οχτώ χρόνια παραμονής.

Οι μετανάστες μετά τη συνάντηση είπαν ότι ο αγώνας τους δικαιώθηκε.

Η κατάσταση τους είχε φτάσει σε οριακό σημείο, αφού τις τελευταίες 15 ημέρες, πάνω από 100 μετανάστες είχαν διακομιστεί σε νοσοκομεία της Αττικής, με συμπτώματα σοβαρών ασθενειών.

Την Τρίτη (8/3), η κυβέρνηση είχε στείλει στους μετανάστες τελεσίγραφο, όπου τους διαμήνυε πως αν δεν λήξουν την απεργία θα τους απελάσει, ενώ είχαν συλληφθεί και δύο μέλη της πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, με την κατηγορία ότι είχαν παρεμποδίσει τους γιατρούς να σιτίσουν τους απεργούς που είχαν διακομιστεί εκεί.

Η συνάντηση της Τετάρτης (9/3), πάντως, μετά και τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις, προμήνυε το τέλος της απεργίας πείνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: