Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Γενναιόδωρες εκ φύσεως οι γυναίκες


Μπορεί να τις αποκαλούν «ασθενές φύλο», ωστόσο έρευνα δείχνει, ότι οι γυναίκες είναι πιο καλόψυχες και έτοιμες να βοηθήσουν όταν χρειαστεί σε σχέση με τους άνδρες.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε, ότι είναι θέμα χαρακτήρα το να βοηθήσει ή όχι κάποιος τον διπλανό του. Τα νέα, ωστόσο, που καταφτάνουν από σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου δείχνουν ότι όλα καθορίζονται από τα γονίδια...



Οι επιστήμονες μελέτησαν περίπου 1.000 ζεύγη ταυτόσημων και μη ταυτόσημων διδύμων και διαπίστωσαν ότι η τάση βοήθειας των άλλων στις μεν γυναίκες μπορεί να αποδοθεί σε ποσοστό περίπου 50% στα γονίδια, ενώ στους άνδρες το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνά το 20%.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, όπου τον καθοριστικό ρόλο παίζουν γενετικοί παράγοντες, οι γυναίκες φαίνονται να είναι αλτρουίστριες εκ φύσεως.

Το παραπάνω αποτέλεσμα προέκυψε όταν ζητήθηκε από τα ζεύγη διδύμων να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήματα όπως, αν θα ήταν πρόθυμοι να παραστούν σε ένα δικαστήριο ως μάρτυρες μετά από ένα τροχαίο ατύχημα τρίτου προσώπου ή αν θα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν υψηλότερους φόρους οι ίδιοι, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το κράτος υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες υγείας για άλλους ανθρώπους.

Η ερευνητική ομάδα συνέκρινε τις απαντήσεις όχι μόνο μεταξύ των ταυτόσημων και των μη ταυτόσημων διδύμων αλλά και μεταξύ των δύο φύλων και κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι στις γυναίκες παίζει μεγάλη σημασία η φύση (τα γονίδια), ενώ στους άνδρες η επίδραση του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: