Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Το έλλειμμα κρίνει και την επόμενη μέρα του Γ. Παπακωνσταντίνου


Που θα διαμορφωθεί τελικώς το έλλειμμα της ελληνικής οικονομίας για το 2010; 'Η καλύτερα, πόσο πιο ψηλά από το 10% θα φτάσει; Γιατί ότι θα ξεπεράσει τον συγκεκριμένο πήχη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Κατά συνέπεια, ο αναθεωρημένος στόχος του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος έκανε λόγο για "κάτι παραπάνω από το 9%" καταρρίπτεται...



και μένει να αποδειχθεί απλώς πόσο έξω θα πέσει. Μένει επίσης να αποδειχθεί πόσα και ποια επιπλέον μέτρα θα υποχρεωθεί να ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομίκών κ.Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, μόλις πριν από λίγους μήνες είχε δεσμευθεί ότι αν χρειασθεί να κάνει κάτι τέτοιο θα ...παραιτηθεί.

Και το επόμενο ερώτημα που εύλογα τίθεται είναι: θα κρατήσει το λόγο του; Γιατί ενδεχόμενο να μην προχωρήσει στη λήψη περαιτέρω μέτρων, δεν υπάρχει. Τα νούμερα, απλώς, δεν βγαίνουν. Βεβαίως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο κύμα μετρολογίας θα εμφανισθεί περίπου ως υποχρεωτικό εξαιτίας του Μνημονίου. Στην πραγματικότητα, όμως, θα συνιστά απότοκο της αποτυχημένης προσπάθειας να επιτευχθούν βασικοί στόχοι της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, τη χρονιά που πέρασε. Και τώρα, που έρχεται η ώρα των αποκαλύψεων, θα πρέπει να έρθει και η ώρα του λογαριασμού.

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι πολλά θα κριθούν για την επόμενη μέρα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών από το πόσο πάνω από το 10% θα διαμορφωθεί σήμερα το έλλειμμα του 2010. Γι αυτό και οι σχετικές ανακοινώσεις έχουν πάρα πολύ μεγάλη σημασία, γιατί, τελικώς, θα κρίνουν την τύχη πολλών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: