Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Η Επιχείρηση "Πόλεμος των Άστρων" άρχισε


Οι Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής ξεκίνησαν το σχέδιο Star Wars για την Ευρώπη.

Το σχέδιο αυτό είναι μία εφαρμογή από ραντάρ και μηχανήματα τα οποία θα δημιουργήσουν μία ομπρέλα πάνω από την Ευρώπη ώστε να θωρακίσουν και να προστατεύσουν την περιοχή από τυχόν ενδεχόμενο απειλής από πυραύλους και ρουκέτες...



Η Αμερική προχωρεί σε αυτό το σχέδιο δράσης με το όνομα ¨Πόλεμος των Άστρων¨ κάτω από την αιγίδα του ΝΑΤΟ . Την επόμενη κιόλας εβδομάδα αναμένεται να εισέρθει στα νερά της Μεσογείου το πρώτο φορτίο με το Αμερικάνικο μεταγωγικό USS Monterey .

Σε ερωτήσεις που έγιναν δήλωσαν πως αυτό το πρόγραμμα γίνεται προληπτικά ώστε να προστατεύσει την Ευρώπη από πυρηνικά κτυπήματα με πυραύλους και ρουκέτες που μπορεί να υπάρξουν στο μέλλον από χώρες της μέσης ανατολής όπως το Ιράν.

Το πρόγραμμα εφαρμογής θα είναι έτοιμο σε περίπου 10 χρόνια και προβλέπει το στήσιμο μιας ασπίδας από ραντάρ που θα θωρακίζει τον εναέριο και χερσαίο χώρο της ευρωπαϊκής ένωσης.

Το ερώτημα είναι το πώς βλέπει η Ρωσία αυτό το Νατοϊκό πρόγραμμα που περιλαμβάνει αμερικανικό στόλο και πολεμικό εξοπλισμό να εγκατασταθεί μόνιμα στην μεσόγειο. Αναμένουμε να δούμε λοιπόν στο προσεχές μέλλον την Ρωσική αντίδραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: