Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Κραυγή αγωνίας από τους αστυνομικούς υπαλλήλους Αττικής


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Την έλλειψη κατάλληλης εκπαίδευσης και συντονισμού καταγγέλλουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι Αττικής, που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (02/03) έξω από τη ΓΑΔΑ, με στόχο να ακουστεί η κραυγή αγωνίας τους, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο νεαρών αστυνομικών, στο Ρέντη...



“Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και το σωστό συντονισμό”, κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.

Ο κ. Μακρής κατήγγειλε ότι τα περιπολικά θα έπρεπε να σπεύσουν στο σημείο για να ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά είναι απασχολημένα με τη φύλαξη των πολιτικών.

“Δεν είμαστε διατεθειμένοι να χάνουμε ζωές, όταν κάποιοι δεν κάνουν τη δουλειά τους”, καταγγέλλουν οι αστυνομικοί.

“Δεν αρκούν τα συλλυπητήρια. Μπορεί στη θέση των παιδιών να ήταν ο γιος ή η κόρη καθενός, γιατί στις υπηρεσίες αυτές υπηρετούν και γυναίκες. Αύριο θα τύχει σε μας. Και κωφεύουν όλοι. Βαρέθηκα να μαζεύω πτώματα”, είπε ο κ. Γρ. Γερακαράκος, αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.

Oι αστυνομικοί υπάλληλοι Αττικής από τις 12 ώς τις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης (02/03) απείχαν από τα καθήκοντά τους, κατηγορώντας την ηγεσία της ΕΛΑΣ για επιχειρησιακά λάθη στην καταδίωξη, που οδήγησε στο μακελειό.

“Μιλάμε για τεράστια απόσταση από το Μενίδι στου Ρέντη, κατά την οποία δεν υπήρξε καμία ενίσχυση των τεσσάρων αστυνομικών από άλλες δυνάμεις, τα περιπολικά ήταν ακινητοποιημένα”, κατήγγειλε στον Βήμα 99,5, ο πρόεδρος Ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος.

Επιπλέον, στις 14.30 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή της (24/02), η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής ανέφερε ότι “οι εικόνες βίας με συνεχή θύματα αστυνομικούς κάνουν το γύρο του κόσμου ως επικαιρότητα και παράλληλα ως προβληματισμός για την εικόνα των Αστυνομικών, οι οποίοι όπως φαίνεται έχουν παντελώς εγκαταληφεί από την πολιτεία”.

Οι συγκεντρωμένοι αστυνομικοί απέτισαν φόρο τιμής στους αδικοχαμένους συναδέλφους τους, φωνάζοντας “αθάνατοι”.

Σοβαρές καταγγελίες έκανε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Sentra 103.3” ο Α' αντιπρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Νίκος Καραδήμας.

Οπως αποκάλυψε, ο κ. Καραδήμας το απόγευμα της Τρίτης (01/03), την ώρα της δολοφονίας των δυο αστυνομικών,14 περιπολικά, αντί να είναι διαθέσιμα, ήταν επιφορτισμένα με το να φυλάσσουν οικίες παραγόντων ΠΑΕ και ποδοσφαιριστές αυτών.

Μάλιστα, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί, ο κ. Καραδήμας εξήγησε πως σε αυτές τις περιπτώσεις τα περιπολικά δεν λαμβάνουν καν σήματα, αλλά βρίσκονται στους “στόχους” ακινητοποιημένα και μόνο για λόγους φρούρησης.

Αποτέλεσμα ήταν, στα όμορα τμήματα της περιοχής του συμβάντος να υπάρχει μόνο ένα περιπολικό, διαθέσιμο για τρεις περιοχές.

“Εντάσσουν νεαρά, άπειρα παιδιά στην ομάδα «ΔΙΑΣ», χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, χωρίς τα ειδικά κράνη και τα αλεξίσφαιρα. Ετσι, το συμβάν ήταν –δυστυχώς- αναπόφευκτο”, τόνισε ο κ. Καραδήμας.

Ο ίδιος επεσήμανε πως αυτό συμβαίνει όχι, μόνο σε καθημερινή βάση, αλλά συν τοις άλλοις υπάρχουν πολλά άλλα περιπολικά που είναι και αυτά ακινητοποιημένα, λόγω μη έγκρισης κονδυλίων για τη συντήρησή τους!

Ως μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ο κ. Καραδήμας πρότεινε να επανεξεταστούν τα κριτήρια φύλαξης πολιτικών προσώπων και οι αστυνομικοί να πλαισιώσουν τους κατεξοχήν διωκτικούς μηχανισμούς.





Δεν υπάρχουν σχόλια: