Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Δημήτρης Βλάχος: Στα επόμενα επεισόδια οι φάρσες "αγριεύουν"

Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο επιτυχημένος ηθοποιός και παρουσιαστής της εκπομπής «Πλάκα Κάνεις» στο tvnea και μίλησε για το νέο του τηλεοπτικό βήμα, αλλά και για το «Dancing With The Stars».

Δημήτρη μου, αρχικά θέλω να μου πεις σε τι κατάσταση σε βρίσκω αυτές τις μέρες, τι κάνεις;

«Έχουμε τελειώσει τα γυρίσματα του "Πλάκα κάνεις" και, εκτός τηλεόρασης, τρέχω αυτές τις μέρες με ένα site που έχω ξεκινήσει στο Ίντερνετ, το οποίο ασχολείται με διάφορα accesorries ανδρικά και γυναικεία».

Πολύ ωραία, για την εκπομπή πόσα επεισόδια έχετε γυρίσει;

«Λογικά, θα μας βγουν περίπου 16 με 18 επεισόδια, αλλά δεν μπορώ να σου πω ακριβώς τον αριθμό, γιατί αυτό έχει να κάνει με το μοντάζ και, όπως καταλαβαίνεις, γίνεται μία επιλογή από τις καλύτερες πλάκες που έχουν γίνει».

Πώς προέκυψε η συγκεκριμένη πρόταση από τον σταθμό για την παρουσίαση της εκπομπής;

«Με φώναξαν ένα μεσημέρι στο κανάλι, στα γραφεία του σταθμού, και μου πρότειναν αυτό το concept. Μου άρεσε αμέσως μόλις το άκουσα και έτσι δέχθηκα»....

Αν και έχεις ασχοληθεί ξανά με την παρουσίαση στο παρελθόν στο Mad, τη φοβήθηκες καθόλου την συγκεκριμένη πρόταση; Το πώς θα πάει δηλαδή;

«Να σου πω την αλήθεια όχι. Μου άρεσε το concept της εκπομπής, δέχθηκα αμέσως και όλα καλά».

Στα πρώτα γυρίσματα είχες καθόλου άγχος;

«Κοίτα σε οποιαδήποτε δουλειά, όταν ξεκινάς κάτι, υπάρχει το δημιουργικό άγχος για το πώς θα κυλήσει αυτό που πας να κάνεις. Ήδη από τις πρώτες μέρες, πάντως, καταλάβαμε ότι θα πήγαινε πολύ καλά αυτή η δουλειά και το ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ».

Βλέποντας τα πρώτα επεισόδια τώρα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, όπως τα βλέπουμε και εμείς, σου αρέσει το αποτέλεσμα που βγαίνει;

«Πάρα πολύ και το κυριότερο είναι ότι αρέσει στον κόσμο που το βλέπει! Ακούω δηλαδή πάρα πολύ θετικά σχόλια και, να σου πω την αλήθεια, δεν έχω ακούσει κάτι αρνητικό ως τώρα».

Μπαίνεις στη διαδικασία, δηλαδή, να βλέπεις τα νούμερα, να διαβάζεις διάφορες κριτικές κ.λπ.;

«Τα νούμερα, θέλοντας και μη, τα μαθαίνω. Ακόμα και εγώ να μην μπω στο Ίντερνετ να τα κοιτάξω, θα τα ακούσω από την τηλεόραση, γιατί έχουν βάλει πια τον κόσμο στο "τρυπάκι" να μαθαίνει για τα νούμερα και για το τι έκανε κάθε εκπομπή. Από τη στιγμή, πάντως, που τα ποσοστά τηλεθέασης, αν είναι μονοψήφια ή διψήφια, αφορούν τη συνέχεια μιας εκπομπής ή όχι, είναι επόμενο να έχεις μια περιέργεια να δεις πώς πήγε. Αλλά, αν εννοείς ότι ξυπνάω από νωρίς με το άγχος να δω τι έγινε, τι κάναμε κ.λπ., όχι δεν το κάνω».

Όπως έχω μάθει υπάρχει η προοπτική να γυρίσετε και νέο κύκλο επεισοδίων για την επόμενη σεζόν...

«Δεν έχουμε συζητήσει ακόμη κάτι τέτοιο με τον σταθμό, αν και τα πρώτα δείγματα αυτό έχουν δείξει. Επειδή, δηλαδή, αρέσει στον κόσμο και πάει πολύ καλά στα νούμερα, ειδικά στα νεανικά κοινά, υπάρχει αυτή η προοπτική».

Η συνεργασία σου με τον Σάββα, αλήθεια, πώς είναι; Διαβάζω και γω, όπως και οι περισσότεροι, κατά καιρούς διάφορα δημοσιεύματα που σας θέλουν στα "μαχαίρια"! Το κατά πόσο ισχύουν ή όχι, εσύ θα μου το πεις...

«Τι να απαντήσω τώρα σ' αυτά τα δημοσιεύματα, Αλέξανδρε; Δεν υπάρχει πιθανότητα να βγουν δύο νέα παιδιά στην Tv και να μην πουν κάποιοι κάτι αρνητικό, όσο καλοί ή κακοί και αν είναι. Είναι τέτοιο το concept της εκπομπής, που, αν δεν ήμασταν καλά μεταξύ μας, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τον χαβαλέ που βλέπετε. Π.χ. σε μια πολιτική εκπομπή ή σε ένα δελτίο ειδήσεων και τσακωμένος να 'σαι με τον άλλον, το κάνεις. Αλλά επειδή στη δική μας το concept είναι παρεΐστικο και έχει να κάνει με πλάκα και με χαβαλέ, δεν θα μπορούσε να βγει, αν εμείς ήμασταν στα μαχαίρια».

Τι να περιμένουμε, Δημήτρη, στα επόμενα επεισόδια;

«Τα καλύτερα, δηλαδή τα χειρότερα! Οι φάρσες "αγριεύουν", αλλά το κυριότερο είναι πως ο κόσμος που παίρνει μέρος στο παιχνίδι τις ευχαριστιέται και τελειώνοντας όλοι είναι με το χαμόγελο. Μας λένε για το πόσο ωραία ήταν η εμπειρία των δοκιμασιών και είναι χαρούμενοι».

Είχατε και αρνήσεις; Να σας πει, δηλαδή, ρε παιδί μου, κάποιος «όχι εγώ αυτό δεν το κάνω κ.λπ.»;

«Σίγουρα υπήρξαν τέτοια άτομα τα οποία για προσωπικούς τους λόγους δεν ήθελαν ή "φοβόντουσαν" να συνεχίσουν τη δοκιμασία και σταματούσαν σε ένα ορισμένο σημείο».

Ετοιμάζεις κάτι άλλο τηλεοπτικά;

«Έχω κάνει από πέρυσι τη σειρά "Ελεύθερος και ωραίος" του Πάνου Αμαραντίδη, η οποία είναι στο συρτάρι του ΑNT1 και ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε θα βγει. Όταν αποφασίσει ο σταθμός πότε είναι η κατάλληλη στιγμή, θα το δείτε».

Γενικά στην προσωπική σου ζωή, Δημήτρη, είσαι ο τύπος που θα κάνει πλάκα στην παρέα του; Είσαι αυτό που λέμε η «ψυχή του πάρτι»;

«Κοίτα και θα κάνω πλάκα και θα δεχθώ την πλάκα από κάποιον άλλο, Αλέξανδρε. Αρκεί βέβαια η πλάκα που θα μου γίνει να 'ναι καλοπροαίρετη έτσι; Γενικά, πάντως, είμαι δεκτικός, δεν έχω κάποιο πρόβλημα».

Συνεχίζεις να ...χορεύεις από πέρυσι; Έχεις κρατήσει πράγματα από το «Dancing With The Stars»;

«Η αλήθεια είναι πως έχω πολύ καιρό να κάνω latin και ballroom χορούς! Τώρα που ξαναβλέπω την εκπομπή, θέλω να ξεκινήσω πάλι κάποια μαθηματάκια».

Θα ξαναέμπαινες στην όλη διαδικασία να συμμετείχες από την αρχή στο show;

«Η όλη διαδικασία του ''Dancing'' είναι πολύ επίπονη, και μόνο όταν κάποιος συμμετέχει σε αυτό, καταλαβαίνει πόσο κουραστική είναι. Το βλέπουμε και από τους φετινούς συμμετέχοντες που λένε "ακούγαμε ότι ήταν δύσκολες οι πρόβες, αλλά δεν το πιστεύαμε". Ήταν μια ωραία εμπειρία πέρυσι, αλλά πλέον μόνο σε ερασιτεχνικό επίπεδο».

Πώς τα βλέπεις τα φετινά μας ζευγάρια; Έχεις ξεχωρίσει κάποιο;

«Νομίζω πως είναι αρκετά νωρίς για να ξεχωρίσουμε κάποιο και πρέπει να δούμε τη συνέχεια. Γενικώς, πάντως, βλέπω ότι είναι πιο ανεβασμένο το επίπεδο φέτος, μια και γνωρίζουν τα ζευγάρια πάνω-κάτω τι θα αντιμετωπίσουν, έχοντας δει και εμάς πέρυσι. Είμαι σίγουρος, δηλαδή, πως πολλοί συμμετέχοντες είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα μαθήματα, γιατί δεν γίνεται να ξέρεις ότι θα συμμετέχεις στο ''Dancing'' και να μην ξεκινήσεις μαθήματα από την μέρα που το 'μαθες. Εμείς, να φανταστείς, το μάθαμε και ξεκινήσαμε μόλις 10 μέρες πριν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: