Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ραγκούσης: Η κυβέρνηση έπραξε όπως "αρμόζει σε μία ευνομούμενη κοινωνία"


Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ - ΤΗΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ...

“Καμία νομιμοποίηση δεν έγινε, καμία άδεια δεν δόθηκε και καμία ανθρώπινη ψυχή δε χάθηκε”, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των μεταναστών του Μεγάρου Υπατία...



Για “δεδικασμένο στον οποιονδήποτε εκβιάζει” έκανε λόγο ο κ. Καρατζαφέρης, ενώ ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε, πως “κακό προηγούμενο” υπήρχε από την κυβέρνηση της ΝΔ, όταν το 2009 είχε δώσει άδεια παραμονής σε 18 Μαροκινούς, που είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας.

“Ήταν ένα δύσκολο και σύνθετο θέμα, που έπρεπε να λυθεί με τρεις παράλληλους στόχους. Πρώτον, να αποφευχθεί το ενδεχόμενο απώλειας ανθρώπινης ζωής, δεύτερο, να μην υπάρξουν σε μία δύσκολη και ευαίσθητη περίοδο για τη χώρα καταστάσεις ανεξέλεγκτες και τρίτον, να αποτραπεί πάση θυσία επανάληψη του φαινομένου κακής διαχείρισης και να μην σταλεί μήνυμα μέσα και έξω από την Ελλάδα ότι κάποιοι αν απεργήσουν θα πάρουν άδεια παραμονής”, απάντησε ο κ. Ραγκούσης στην κατηγορία του κ. Καρατζαφέρη για “παλινωδία και ανικανότητα της κυβέρνησης".

“Δεν έχουμε δεσμευθεί ούτε έχουμε πάρει απόφαση για οκταετή παραμονή, ώστε να δοθούν άδειες παραμονής. Καταλήγουμε να μην δώσει η κυβέρνηση ούτε μια άδεια παραμονής, ούτε υπόσχεση για άδεια παραμονής στο μέλλον και ηρεμία”, τόνισε.

Ο κ. Καρατζαφέρης αμφισβήτησε τις διευκρινίσεις του υπουργού Εσωτερικών, λέγοντας: 'Σκοτωθήκατε' με τον υπουργό Άμυνας και τώρα καταπίνετε αυτά που λέγατε μέχρι χθες”, είπε χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε “τραγωδία και Βατερλό για τη χώρα” τη λύση της κυβέρνησης.

Ο κ. Καρατζαφέρης, διερωτήθηκε ακόμη κατά πόσο η λύση που προκρίθηκε, εξυπηρετεί το γενικό συμφέρον και την ευνομία.

“Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα κατάργησης της Βουλής; Αυτό σημαίνει εσχάτη προδοσία για όσους ξέρουν να διαβάζουν το Σύνταγμα. Ο ΛΑΟΣ εξετάζει εξαιρετικά σοβαρά την περίπτωση να καταθέσει μήνυση εναντίον των υπουργών που το αποφάσισαν”, είπε χαρακτηριστικά.

“Θα τους δίνετε εξάμηνο - εξάμηνο μέχρι την οκταετία. Μην εμπαίζετε τον εαυτό σας. Η χώρα είναι ανοχύρωτη με εσάς που τους λέτε ''μπουκάρετε και κάντε απεργία πείνας, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά σας''. Φοβηθήκατε και δεν είχατε αντοχές”, είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Απαντώντας ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, λέγοντας ότι θα είχε έρεισμα να υποστηρίξει όσα είπε, αν η τελική λύση που δινόταν συνεπαγόταν άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους για λίγους μήνες.

“Δεν προκρίνεται νομιμοποίηση, γιατί οι μετανάστες αύριο δεν θα έρθουν στο υπουργείο Εσωτερικών, αλλά στην Ελληνική Αστυνομία για το καθεστώς ανοχής και όχι παραμονής, και ότι ουδείς πλην των αστυνομικών αρχών μπορεί να μιλήσει για το μέλλον τους”, τόνισε ο υπουργός.

Για "παραμορφωτικό καθρέφτη" έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τηςΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, αναφερόμενος στην ομιλία του υπουργού.

Ακόμα, διερωτήθηκε, πώς προεξοφλεί τη στάση τόσο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αλλά και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη αλλαγή από 12 σε 8 των απαιτούμενων χρόνων για την αίτηση άδειας παραμονής.

"Εσείς δημιουργήσατε το πρόβλημα και το λύσατε με τον χειρότερο τρόπο δίνοντας και το χειρότερο μήνυμα. Πρόκειται για απόλυτη αποτυχία μιας απολύτως φοβικής κυβέρνησης", τόνισε, για να του απαντήσει ο κ. Ραγκούσης, ότι εξυπηρετεί "τηλεοπτικές ανάγκες".

Υπενθυμίζεται, πως το απόγευμα της Τετάρτης (09/03), μετά από 44 ημέρες απεργίας πείνας των μεταναστών, και πολύωρη σύσκεψη στο κτήριο της ΓΣΕΕ, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των απεργών πείνας και των υπουργείων Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, η λύση δόθηκε με την πρόταση της κυβέρνησης για νομιμοποίησή τους εφόσον έχουν συμπληρώσει οχτώ χρόνια παραμονής στην Ελλάδα.

Παράλληλα, θα υπαχθούν στο καθεστώς ανοχής προκειμένου να μπορούν να ταξιδεύουν εντός και εκτός Ελλάδας, καθεστώς που μπορεί να παραταθεί μέχρι να συμπληρωθούν τα οχτώ χρόνια παραμονής.

“Ο αγώνας μας δικαιώθηκε”

Ο εκπρόσωπος των μεταναστών, Αμπντούλ Χάτζι, ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκαν τελικά τις προτάσεις της κυβέρνησης και αποφάσισαν να σταματήσουν την απεργία, που είχε φέρει πολλούς από αυτούς σε οριακό σημείο όσον αφορά στην υγεία τους.

“Ο αγώνας μας δικαιώθηκε. Η νίκη μας είναι νίκη για όλη την εργατική τάξη και ευχαριστούμε θερμά την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύη και όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν και ιδιαίτερα τους γιατρούς, που μας παρακολουθούσαν σε 24ωρη βάση”, δήλωσε ο κ. Χάτζι.

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας “Αλληλεγγύη”, ο κ. Πέτρος Γιώτης, δήλωσε ότι “η απόφαση της κυβέρνησης ικανοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων των 300 μεταναστών απεργών πείνας και αποδεικνύει ότι χαμένος αγώνας είναι αυτός, που δεν δίνεται.

Αποδεικνύει ακόμα ότι η κυβέρνηση του Μνημονίου δεν είναι ανίκητη και ότι ο αγώνας των 300 ανοίγει ένα νέο δρόμο ελπίδας. Γι' αυτή τη νίκη πρέπει να είναι περήφανη και η ελληνική εργατική τάξη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: