Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Για σταυροφορικό πόλεμο κάνει λόγο ο Καντάφι


Ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι προειδοποίησε σήμερα ότι οι δυτικές δυνάμεις που πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές στη χώρας του έχουν εξαπολύσει έναν πόλεμο μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων που θα μπορούσε να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

"Εάν συνεχίσουν, ο κόσμος θα μπει σε έναν πραγματικό πόλεμο σταυροφόρων...



Ξεκίνησαν κάτι επικίνδυνο που δεν γίνεται να ελεγχθεί και θα ξεφύγει από τον έλεγχό τους", αναφέρεται σε κείμενο του Καντάφι το οποίο διαβάστηκε στην κρατική τηλεόραση.

"Οι ηγέτες που αποφάσισαν να ξεκινήσουν σταυροφορικό πόλεμο μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στη Μεσόγειο και οι οποίοι (...) σκότωσαν (...) μεγάλο αριθμό πολιτών στη Λιβύη, έχουν τρελαθεί από την εξουσία και θέλουν να επιβάλλουν το νόμο της ισχύος στην ισχύ του νόμου", προστίθεται στο κείμενο αυτό.

"Κατέστρεψαν επίσης τα κοινά συμφέροντα των λαών τους και του λαού της Λιβύης, υπονόμευσαν την ειρήνη και εξολόθρευσαν πολίτες και θέλουν να μας ξαναστείλουν στο Μεσαίωνα", φέρεται να δηλώνει ο Καντάφι, πάντα σύμφωνα με την τηλεόραση.

Ο Καντάφι εμφανιζόταν τακτικά στην τηλεόραση τις πρώτες ημέρες των συγκρούσεων, όμως εδώ και αρκετές ημέρες δεν έχει κάνει καμία δημόσια εμφάνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: