Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Μιχάλης Ζαμπίδης: Βγήκα από την γυάλα μου και είμαι στα καλύτερα μου


Ο σπουδαιότερος εν ενεργεία αθλητής kick boxing που έβγαλε η χώρα επιστρέφει στην Ελλάδα και ανοίγει το πρόγραμμα των υποχρεώσεων του το 2011 στην Αθήνα.

Ο λόγος για τον Μιχάλη Ζαμίδη, ο οποίος στις 12 Μαρτίου στο πλαίσιο του Iron Challenge 2, αντιμετωπίζει τον Τούρκο Ali Gunyar στο ΣΕΦ, με φόντο τον τίτλο King Of The Ring...



Το ΤhePlayer συνομίλησε με τον Mike, ο οποίος άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για τον επόμενο αγώνα το, τα μελλοντικά του σχέδια, αλλά είπε και την άποψη του για τους νέους Έλληνες αθλητές που είναι έτοιμοι να κάνουν το μεγάλο βήμα.

-Ο αγώνας σου με τον Gunyar είναι σε πρώτο πλάνο, αλλά το πρόγραμμα σου είναι γεμάτο το 2011.

«Ένα μήνα μετά θα ταξιδέψω για πρώτη φορά στην Ρωσία σε ένα φρέσκο promotion, το W5. Είναι καλό που υπάρχουν νέες εταιρίες και ανοίγονται νέα προμο, από εύρωστους επιχειρηματίες. Εκεί θα λάβω μέρος σε «τετράδα» για τον τίτλο του promotion στα 70 κιλά. Αντίπαλος είναι ο Ουκρανός Enriko Gogokhia».

-Σαν να μην έφτανε αυτό όμως και έχουμε και τον John Wayne Parr...

«Είναι το τρίτο ματς και τέλος. Το σκορ είναι στο 1-1. Επιτέλους έκλεισε ο αγώνας. Είναι κάτι το οποίο ήθελα καιρό. Το ενδιαφέρον είναι πως ο John Wayne Parr μετά από αυτό το ματς κρεμάει τα γάντια του. Είναι πρόκληση για μένα και αναμένεται να δούμε εξαιρετικό θέαμα».

-Μην προτρέχουμε όμως. Προέχει ο αγώνας με τον Gunyar, ο οποίος είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος. «Δεν είναι η κλασσική μάχη, ανάμεσα σε Τούρκο και Έλληνα. Είναι ένας εξαιρετικός αθλητής, με 92 νίκες σε 110 ματς. Είναι Ολλανδοαναθρεμένος και θέλει προσοχή».

-Είσαι έτοιμος να τον αντιμετωπίσεις;

«Προπονούμαι σκληρά, μεθοδικά και πιστεύω πως θα είμαι απόλυτα έτοιμος. Χαίρομαι που ο συγκεκριμένος αγώνας γίνεται στην χώρα μας, καθώς προσπαθούμε να κλείσουμε αυτό το ματς τα τελευταία δύο χρόνια».

- Το ευχάριστο Μιχάλη είναι πως επιτέλους, βλέπουμε ένα ιδιωτικό κανάλι να αγοράζει τα δικαιώματα του event (ANT1). Υπάρχει περίπτωση να το δούμε στο σαλόνι μας;


«Ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί ο τρόπος μετάδοσης του σόου. Δεν γνωρίζω δηλαδή, αν θα είναι ζωντανά η όχι. Το σίγουρο είναι, πως να προβληθεί μαγνητοσκοπημένο, τότε θα γίνει σε καλή ώρα και ημέρα».

- Να υποθέσω πως η επιλογή του καναλιού, δεν είναι τυχαία. Συμμετείχες και στο Dancing With the Stars εξάλλου...


«Είχαμε μία καλή συνεργασία και με τον κ. Λάτσιο και με τον κ. Κυριακού, οι οποίοι είδαν πως το kick boxing έχει δυναμική στην Ελλάδα. Έτσι, έγινε η συμφωνία. Εξάλλου, στις 13 Μαρτίου, αρχίζει το δεύτερo Dancing with the Stars. Έτσι εκτός από αγώνές, το σόου θα είναι φαντασμαγορικό και θα περιλαμβάνει ακόμα και κάτι από Χ Factor».

-Είσαι ένα από τους λίγους που ζουν από το kick boxing στην Ελλάδα. Τι πρέπει να κάνουν οι νέοι αθλητές που θέλουν να γίνουν πραγματικοί επαγγελματίες;

«Από μικρός οραματιζόμουν τον εαυτό μου να κάνει αυτό το άθλημα. Ποτέ στην ζωή μου δεν έκανα κακή δουλειά. Πάντα με αξιοπρέπεια και πάντα ασχολήθηκα με το αντικείμενο. Μπορεί τα χρήματα να ήταν σχετικά λίγα και να μην είχα την απαραίτητη υποστήριξη, αλλά επένδυσα σωστά και μεθοδικά».

-Η πολιτεία δεν ήταν πάντα στο πλευρό σου. Τον τελευταίο χρόνο, αυτό δείχνει να έχει αλλάξει. Το έχει συμβεί;

«Πλέον υπάρχει μία καλύτερη σχέση. Βγήκα από την «γυάλα» μου και είδα τι συμβαίνει. Όλοι πρέπει να καταλάβουν, πως είναι καλύτερο να έχεις συντρόφους, παρά να είσαι ένας «νομάδας» του χώρου».

-Υπάρχουν νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν. Ποιες είναι οι συμβουλές σου;

«Καταρχήν πρέπει να τονίσω πως από την καθημερινή επαφή που έχω με τους αθλητές στην σχολή που διατηρώ στην Γλυφάδα, το 90% θέλει απλά να γυμναστεί και να περάσει καλά. Όταν βλέπω όμως μερικούς που έχουν στοιχεία, τότε τους προωθώ στην ομάδα μου. Το καλό είναι πως υπάρχουν πολλά παιδιά προκειμένου να φτιάχνουν οι υποδομές στην χώρα μας. Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να έχουν σκυμένο το κεφάλι και να δουλεύουν».

-Μιχάλη, ένα τελευταίο μήνυμα που θέλεις να στείλεις σε όλους όσους σκέφτονται να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο event;

«Mέχρι στιγμής η προπώληση πηγαίνει εξαιρετικά και ευχαριστώ τον κόσμο για την υποστήριξη του. Οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά το κοινό με στηρίζει πάντα και μου δίνει δύναμη. Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε, πως το θέαμα που πρόκειται να παρακολουθήσει όποιος βρεθεί στο ΣΕΦ θα τον αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο».

theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: