Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Μετανάστες: Απόρριψη της πρότασης της κυβέρνησης

Απέρριψαν οι μετανάστες απεργοί πείνας την πρόταση της κυβέρνησης για καθεστώς εξάμηνης παραμονής στην Ελλαδα, με τη δυνατότητα ανανέωσης για ακόμη 6 μήνες. Όπως ανέφεραν αυτή η πρόταση δεν διαφοροποιείται καθόλου από τις προηγούμενες.

Έτσι συνεχίζουν την απεργία πεινάς, ενώ επτά άτομα έχουν αρχίσει και απεργία διψάς. Οι μετανάστες διευκρινίζουν ότι δεν θα φύγουν μαζικά από το νοσοκομείο ,παρά μόνο όσοι αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε ότι θα είναι θετικό αν οι απεργοί πεινάς τερματίσουν άμεσα την απεργία, αποδεχόμενοι το σύνολο των προτεινόμενων ρυθμίσεων, που βελτιώνουν την ζωή τους στην Ελλαδα με ριζικό αλλά και νόμιμο τρόπο"....

Από την πλευρά του ο κ. Λοβερδος ανέφερε ότι η επίλυση του προβλήματος θα βασιστεί στο γεγονός ότι κανένας δεν θέλει να διακινδυσει ανθρώπινη ζωή.

Εν τω μεταξύ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανήλθε την Παρασκευή στην κόντρα που είχε με τον Γιάννη Ραγκούσης, λέγοντας «Το θέμα μου ούτε ήταν ούτε είναι ο κ. Ραγκούσης. Την άποψή μου την είπα άλλωστε στον πρωθυπουργό. Με καλύπτει η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Η διαχείριση της κρίσης, απαιτεί από όλους μας, από την Κυβέρνηση, από την αντιπολίτευση, από την κοινωνία, από τους πολίτες, ψυχραιμία, υπευθυνότητα, επινοητικότητα, ευελιξία, αποφασιστικότητα και συγκατάβαση».

Πάντως, η κυβέρνηση επιχείρησε να ρίξει τους τόνους αναφορικά με την ανοικτή σύγκρουση Ραγκούση – Βενιζέλου. «Πολύ κακό για το τίποτα» χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ την αντιπαράθεση ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τηλέμαχος Χυτήρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: