Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Χειμερινό το σκηνικό του καιρού με χιονοπτώσεις ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές


Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, τα δυτικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την βόρεια Θεσσαλία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Νεφώσεις με χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας (Σέρρες και Καβάλα) και της Θράκης.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες...



στις νοτιότερες παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου.

Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχτούν στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και την βόρεια Θεσσαλία με βροχές στα πεδινά της δυτικής νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας (παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου) και χιονοπτώσεις ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Ένταση των φαινομένων αναμένεται αργά το απόγευμα στην ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά, τα δυτικότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς και την βόρεια Εύβοια με ισχυρές κατά τόπους χιονοπτώσεις αρχικά σε περιοχές με υψόμετρο >500μ και μέχρι το βράδυ σε περιοχές με υψόμετρο >100μ.

Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού θα σημειωθεί αργά το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της βόρειας Πελοποννήσου με χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >500μ. Παράλληλα στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι στο Αιγαίο αρχικά από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί, στο Κρητικό και το Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΑ/ΒΑ ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς και τοπικά έως θυελλώδεις.

Θερμοκρασία σε ραγδαία πτώση - ισχυρός παγετός το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά - και:

Στα δυτικά από -6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στα βόρεια από -8 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
Στα κεντρικά από -5 έως 6 βαθμούς Κελσίου.
Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους έντονες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές με υψόμετρο >900μ. Σταδιακά και μετά το απόγευμα αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού με ισχυρές χιονοπτώσεις σε περιοχές της ανατολικής και βόρειας Αττικής με υψόμετρο >500μ και σε περιοχές της βορειοδυτικής Αττικής με υψόμετρο >300μ. Άνεμοι αρχικά από Β διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΑ/ΒΑ πολύ ισχυρούς και θερμοκρασία από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα δυτικά και νότια του νομού. Σταδιακα και μετά το μεσημέρι ο καιρός θα επιδεινωθεί και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις μέτριας έντασης. Χιονόπτωση αναμένεται και μέσα στην Θεσσαλονίκη με χιονόστρωση από 5 έως 10cm. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, αργά το βράδυ θα στραφούν σε ΒΑ μέτριους και θερμοκρασία από -1.

kairos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: