Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Σμπώκος: "Μετά το 2000 οι μίζες για τα υποβρύχια"


“Δεν έχω καμία εμπλοκή στην υλοποίηση και τη διαχείριση των συμβάσεων” για τα υποβρύχια, δήλωσε ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Σμπώκος, δείχνοντας τη μετά το 2000 περίοδο, ως το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο υπεγράφησαν οι “αμαρτωλές” μίζες των υποβρυχίων...



Σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα 99,5" την Τετάρτη (30/03), ο κ. Σμπώκος ανέφερε ότι, αφού έφυγε από το υπουργείο, έχοντας ήδη υπογράψει αυτός την ανάθεση των συμβάσεων για τα υποβρύχια, έγιναν έντεκα τροποποιήσεις.

“Δεν έχω καμία εμπλοκή στην υλοποίηση και στη διαχείριση των συμβάσεων αυτών. Όλα τα άλλα δεν με αφορούν, δεν τα γνωρίζω”, δήλωσε ο κ. Σμπώκος.

“Ήταν απόφαση του ΚΥΣΕΑ να μείνει όσο μεγαλύτερο κομμάτι των εξοπλισμών στην Ελλάδα, και γι’ αυτό έγινε ανάθεση του έργου στη γερμανική εταιρεία που θα χρησιμοποιούσε τα -κρατικά τότε- ναυπηγεία Σκαραμαγκά”, πρόσθεσε.

Από την πλευρά ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στον ίδιο σταθμό, τόνισε:

“Άλλο πράγμα οι ανάγκες του πολεμικού ναυτικού και της εγχώριας βιομηχανίας και άλλο πράγμα η διαφάνεια και η απομόνωση των παρασίτων”, ενώ υπογράμμισε, πως το θέμα το χειρίζεται η Ελληνική Δικαιοσύνη και ότι η κυβέρνηση θα πάρει σαφή θέση, εάν και όταν διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: