Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Συνελήφθη ο "cracker" που εκβίαζε επιχειρηματία

Στη σύλληψη ενός τριαντάχρονου με την κατηγορία της υποκλοπής και του εκβιασμού επιχειρηματία προχώρησαν οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο δράστης, αφού αντέγραψε ηλεκτρονικά αρχεία, το πελατολόγιο και άλλα προσωπικά δεδομένα, επικοινώνησε με τον επιχειρηματία και του ζήτησε να αναλάβει μαζί με την ομάδα του την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συστημάτων της επιχείρησης ώστε να μη διαρρεύσουν τα στοιχεία σε ανταγωνιστές.

Ο 30χρονος συνελήφθη την ώρα που παρουσίαζε στον ιδιοκτήτη της εταιρείας μέρος από τα αρχεία που είχε υποκλέψει και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η αστυνομία αναζητά τους συνεργούς του....

Υπολογίζεται ότι η συνολική αξία των αρχείων, στα οποία περιλαμβάνονταν διαβαθμισμένα έγγραφα και ψηφιακά αρχεία τηλεπικοινωνιών και εμπορίας αυτοκινήτων μεγάλων εταιρειών, υπολογίζεται σε δύο εκατομμύρια ευρώ.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οχτώ σκληροί δίσκοι κι ένα USB αποθηκευτικό μέσο, τα οποία εστάλησαν για έρευνα στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: