Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

"Απειλείται η ζωή μας" κραυγάζουν οι Έλληνες της Λιβύης


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δραματική έκκληση για βοήθεια απηύθυνε Έλληνας μετανάστης στη Λιβύη, επισημαίνοντας ότι απειλούνται οι ζωές τους, καθώς πριν από λίγα λεπτά περνούσαν πάνω από τα κεφάλια τους σφαίρες...



Όντας ψύχραιμος, ο Παναγιώτης Κορυφίδης επικοινώνησε με την πρωινή εκπομπή του Mega, δίνοντας μάλιστα τις συντεταγμένες ώστε να τους εντοπίσουν τα αεροσκάφη που πιθανότατα σπεύσουν σε βοήθεια.

Ανέφερε ότι είναι όλοι καλά, ενώ δέχθηκαν επίθεση από ενόπλους πλιατσικολόγους που τους ζητούσαν χρήματα για δεύτερη φορά. Αναρωτήθηκε ωστόσο για πόσο θα τους φτάσει το νερό και η τροφή.

«Πριν πέντε λεπτά οι ένοπλοι ήρθαν ξανά. Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Ελάτε να μας πάρετε. Σας παρακαλούμε. Απειλούνται οι ζωές μας. Ελάτε να μας σώσετε», ανέφερε, περιγράφοντας τις συνθήκες που βιώνουν 22 Ελληνοκύπριοι και συνολικά 230 άτομα που βρίσκονται νότια της Βεγγάλης.

Το μεγάλο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η ΠΑ κατά την επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων της Λιβύης είναι οι συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, καθώς δεν είναι τόσο ομαλές όσο στην Αίγυπτο.

Αναφέροντας ότι είναι έγκλειστοι στα σπίτια τους από το Σάββατο, ο επιχώριος Μητροπολίτης Τριπόλεως Θεοφύλακτος απηύθυνε έκκληση στις ελληνικές αρχές να μεριμνήσουν για τους ομογενείς και τους Έλληνες πολίτες που ζουν στη Λιβύη.

«Η βραδιά ήταν δύσκολη. Επικρατεί σύγχυσις και αβεβαιότης. Παντού ακούγονται πυροβολισμοί και κραυγαί» δήλωσε στο ΣΚΑΪ o Μητροπολίτης Θεοφύλακτος.
«Καίγονται παντού κυβερνητικά κτήρια, σχεδόν τα πλείστα των αστυνομικών τμημάτων, ειδικά στην Τρίπολιν επυρπολίθησαν. Κόσμος πολύς βρίσκεται εις τους δρόμους και κυρίως νεολαία. Δεν κυκλοφορούμε ιδίως νύκτα. Ο κόσμος είναι ιδιαιτέρως φιλικός και προσιτός με όλους τους ξένους. Αναμένομεν», συμπλήρωσε.

Με επιστολή του προς τον Έλληνα Πρέσβη Αλέξιο-Παύλο Στεφάνου, ο Μητροπολίτης Τριπόλεως ζήτησε «όπως εν τη υπηρεσιακή σας δικαιοδοσία, φροντίσητε διά τε την ασφάλειαν των τε ομογενών μας και διασφάλισιν από τυχόν εχθροπαξίας και βανδαλισμούς των Ιερών μας Ναών, των σχολείων μας και των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων των Κοινοτήτων μας, τόσον εν Τριπόλει, όσον και εν Βεγγάζη».


Δεν υπάρχουν σχόλια: