Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Παπανδρέου: Τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκογές


Τέλος στα σενάρια εκλογών δίνει με νέα του δήλωση ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου, τα οποία ξέσπασαν μετά την ένταση ανάμεσα σε κυβέρνηση-κλιμάκιο τρόικας.

«Το έχω ξεκαθαρίσει 30 φορές. Θα ολοκληρώσουμε την τετραετία. Έχουμε δυόμισι χρόνια ακόμη να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου...



Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, διέψευσε τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκεφτόμαστε εκλογές. Επαναλαμβάνω ότι το σενάριο περί εκλογών το κυκλοφορεί η ΝΔ, ακριβώς για να περιχαρακώσει τα στελέχη της, τους βουλευτές της, τον κόσμο της.

Γιατί ελλείψει οποιασδήποτε στοιχειώδους πολιτικής πρότασης θα πρέπει να εφεύρει κάποιο λόγο. Κι αυτός ο εύκολος και ανώδυνος λόγος, ο οποίος όμως δημιουργεί σύγχυση ακόμη και στην ίδια τη ΝΔ, είναι τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Από την πλευρά του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρνείται κατηγορηματικά πως διαδίδει φήμες για πρόωρες εκλογές.

«Δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι. Είναι καλοδεχούμενες. Μέχρι τώρα η διακίνηση σεναρίων για το θέμα των εκλογών γίνεται από την κυβέρνηση. Σας θυμίζω τον εκβιασμό του Γιώργου Παπανδρέου την περίοδο των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, σας θυμίζω τον εκβιασμό με την εκλογή του Κάρολου Παπούλια. Είναι ανεύθυνο. Απειλούν με εκλογές. Πρέπει να σοβαρευτούν κάποια στιγμή. Έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι», τόνισε ο Γιάννης Μιχελάκης από τη ΝΔ.

Οι φήμες για πρόωρες εκλογές φούντωσαν ύστερα από τις δηλώσεις της τρόικας για πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων 50 δις ευρώ αλλά και τα αρνητικά σχόλια που έκαναν για τις απεργίες.

Ο κ. Παπανδρέου φέρεται να δήλωσε σε σύσκεψη που έγινε ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης ελληνικής γης.

Από την πλευρά του, το ΛΑΟΣ πιστεύει ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές ενώ σημειώνει πως προετοιμάζονται για μην εκπλαγούν από τις εξελίξεις.

«Μια πρόωρη εκλογική αναμέτρηση πολύ δύσκολα θα φέρει στο προσκήνιο αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ θεωρείται πιο πιθανή την ανάγκη για κυβέρνηση συνεργασίας», αναφέρει το ΛΑΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: