Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Μ.Ξαφά: "Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να πουλήσει"


ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Μπορεί η κυβέρνηση να διαμαρτύρεται εντόνως για τις δηλώσεις από το κλιμάκιο της τρόικας, αλλά όπως φαίνεται όποιος εμπλέκεται με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάνει λόγο για αποκρατικοποιήσεις....



Ειδικότερα, η Μιράντα Ξαφά, πρώην αντιπρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επιχείρησε να αποδώσει αναπτυξιακή διάσταση στα "θέλω" των τροϊκανών.

Μιλώντας στην "Πρώτη Γραμμή", διευκρίνισε ότι η Ελλάδα δεν ξεπουλάει αλλά πουλάει, επισημαίνοντας πως οι αποκρατικοποιήσεις είναι απαραίτητες για να συρρικνωθεί το Δημόσιο, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να επισημάνει ότι η ακίνητη περιουσία και η γη που ανήκει το Δημόσιο έχει μεγάλη αναπτυξιακή διάσταση.

"Είδε" επικοινωνιακά λάθη στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η τρόικα, ενώ κάλεσε κυβέρνηση και αντιπολίτευση να εγκαταλείψουν τη διγλωσσία και να προχωρήσουν σε εθνική συνεννόηση ώστε να εξέλθει η χώρα από την κρίση ακόμα και αν χρειαστεί να ληφθούν να ληφθούν περαιτέρω μέτρα από αυτά που προβλέπει το Μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: