Δυο πρώην γενικοί γραμματείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας πρόκειται να κληθούν να καταθέσουν ανωμοτί στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.
Είναι μεταξύ των 75 προσώπων, τα οποία ελέγχονται από τον ΣΔΟΕ και των οποίων έχουν ανοιχτεί οι λογαριασμοί,...
προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν καταβολές από την γερμανική εταιρεία προς τις εταιρίες ή τα φυσικά πρόσωπα, που ελέγχονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΔΟΕ θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες, όσοι μπορούν να συνεισφέρουν πληροφορίες για τις διαδρομές του χρήματος, που ξεκίνησε από τη Γερμανία και κατέληξε σε εταιρίες φορολογικών παραδείσων, χωρίς ακόμα να ειναι σαφές ποιοι είναι οι δικαιούχοι αυτών των εταιρειών. Πρόκειται για εταιρίες, που έχουν εντοπισθεί όχι μόνο στις Ολλανδικές Αντίλλες και την Ινδία, αλλά και στο Λίβανο. Εκεί οι ελεγκτές έχουν συναντήσει και εμπλοκή επιχειρηματία για άλλες προμήθειες, πάλι του Άμυνας, τον οποίο άλλοι ανακριτές έχουν καλέσει είτε ως κατηγορούμενο, είτε ως μάρτυρα σε δυο ακόμα σκάνδαλα. Σύντομα πρόκειται να κληθεί για εξηγήσεις και από τον ΣΔΟΕ, αλλά και από την Εισαγγελία.
Στο μεταξύ στις διαδρομές του χρήματος της συγκεκριμένης υπόθεσης οι ελεγκτές έχουν συναντήσει άλλη μια γνωστή εταιρεία και από άλλες υποθέσεις, την εταιρεία Torcaso η οποία φέρεται να έχει δεχτεί το ποσό των 420.000 ευρώ από μια πολύπλοκη, πάντως τραπεζική πορεία στην οποία παρεμβάλλονται πολλές off-shore και διαφορετικά εμβάσματα. Είναι η ίδια εταιρεία, που είχε εμφανιστεί να παρεμβάλλεται σε εμβάσματα και στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, ενώ είχε αναφερθεί και στην υπόθεση της Siemens, παρότι σύμφωνα με την Αρχή κατά του Ξεπλύματος δεν επιβεβαιώθηκε η εμπλοκή της.
Στη σύσκεψη εισαγγελέων και ελεγκτών του ΣΔΟΕ, που έγινε την περασμένη εβδομάδα αποφασίστηκε να κληθούν ως ύποπτοι από την Εισαγγελέα όλοι όσοι αποδεικνύεται ότι με τις εταιρίες τους έχουν εμπλοκή στην υπόθεση. Νέο αίτημα δικαστικής συνδρομής προς την Εισαγγελία του Μονάχου πρόκειται να απευθύνει η αρμόδια εισαγγελέας της Αθήνας, προκειμένου να της αποσταλεί ολόκληρη η εκεί δικογραφία και ιδιαίτερα η κατάθεση του εφοπλιστή Μιχάλη Ματαντού, αφού εμφανίζεται να κατονομάζει έλληνες, που μεσολάβησαν, προκειμένου να έρθει το ποσό των 55 εκ. ευρώ στη χώρα μας, μέσω και ελληνικών, αλλά και κυπριακών εταιρειών...
Οι έλληνες εισαγγελείς, όμως βρίσκονται εν αναμονή του πορίσματος του ΣΔΟΕ, το οποίο θα ξεκαθαρίσει σε ποιες εταιρίες ή φυσικά πρόσωπα κατέληξαν τα χρήματα και μάλιστα, χωρίς να τα δηλώσουν. Έχουν ήδη εντοπιστεί ότι συγεκριμένα πρόσωπα διέπραξαν φορολογικές παραβάσεις και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κατηγορίες, που θα υλοποιηθούν με τις σχετκές διώξεις...
Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011
Δύο πρώην γενικοί γραμματείς καλούνται για το σκάνδαλο των υποβρυχίων
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου