Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Άγρια κόντρα στη Βουλή για τα πρόστιμα στους "Δεν πληρώνω"


Η συζήτηση του νομοσχεδίου για την εξυγίανση και αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών αποτέλεσε πρόσφορο έδαφος για αντιπαραθέσεις αναφορικά με τα πρόστιμα και τις ποινές σε όσους δεν πληρώνουν διόδια και εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες...



Προειδοποιώντας πως εάν το κίνημα «δεν πληρώνω» συνεχιστεί θα αποτελέσει πρόσχημα για τους παραχωρησιούχους να αποχωρήσουν από την εκτέλεση των έργων παρά τις συμβάσεις τους με το Δημόσιο, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, υπεραμύνθηκε των ποινών.

«Οι παραχωρησιούχοι επενδυτές έχουν πάρει τα ρίσκα τους. Συζητούμε για αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να ξεμπλοκάρουν τα έργα, στη βάση όμως μιας αρχής: της κατανομής του κινδύνου που προβλέπεται στις αρχικές συμβάσεις», σημείωσε.

Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο, που ψηφίζεται απόψε (15/2) και να το φέρει εκ νέου συμπληρωμένο με άλλες διατάξεις, τις οποίες χαρακτήρισε απαραίτητες.

«Εμείς τότε, μια τέτοια διάταξη νόμου είμαστε διατεθειμένοι να την ψηφίσουμε γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να τηρείται η νομιμότητα αλλά όχι με τέτοιου είδους ρυθμίσεις. Γιατί είναι ανεφάρμοστες, δεν δίνουν το καλό παράδειγμα και είναι περισσότερο αυστηρές απ’ ότι πρέπει», ισχυρίσθηκε.

Σύσσωμα και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, να διερωτάται τι θα κάνουν με όσους δεν πληρώσουν διόδια.

Να μετατρέψει το αδίκημα του πλημμελήματος σε πταίσμα για όσους δεν πληρώνουν εισιτήρια ζήτησε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ σκληρή κριτική άσκησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. «Σας προειδοποιώ ότι θα υπάρξει κίνημα πολιτών που θα ζητήσουν πίσω τα κερατιάτικα», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: