Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Διόδια: Με διαταγές πληρωμής απειλούν οι κοινοπραξίες


Σε περίπου εξακόσιους οδηγούς, που δεν πλήρωσαν το αντίτιμο των διοδίων ετοιμάζεται να στείλει επιστολή η κοινοπραξία “Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου”, ζητώντας τους να εξοφλήσουν το χρέος τους εντός 15 ημερών.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι οδηγοί θα κληθούν να καταβάλουν ποσό ίσο με το 20πλάσιο του αντιτίμου...



Σε ανάλογη διαδικασία προχωρά και η κοινοπραξία “Νέα Οδός”, που εκμεταλλεύεται, μεταξύ άλλων, και τα διόδια των Αφιδνών, στα οποία παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους οδηγούς, που αρνούνται να καταβάλουν αντίτιμο.

Σημειώνεται πάντως, ότι από τη “Νέα Οδό” διευκρινίστηκε ότι η δίωξη, που έχει ήδη ασκηθεί εναντίον εννέα ατόμων, αφορά μηνυτήρια αναφορά της εταιρίας για “φθορές”, οι οποίες προκλήθηκαν στις Αφίδνες πριν από έναν χρόνο και όχι για μη πληρωμή διοδίων.

“Έχουμε συγκεντρώσει φωτογραφικό υλικό και έχουμε ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο, το Υποδομών, να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες”, δήλωσε την Πέμπτη (03/02) εκπρόσωπος της κοινοπραξίας “Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου” και πρόσθεσε:

“Οι "τζαμπατζήδες" θα λάβουν επιστολή να εξοφλήσουν το ποσό εντός 20 ημερών και αν δε συμμορφωθούν, θα εκδοθούν διαταγές πληρωμής”.

Πάντως, όλες οι κοινοπραξιές, που κατασκευάζουν τους αυτοκινητοδρόμους, αναμένουν τις πρωτοβουλίες του αρμόδιου υπουργού, Δημήτρη Ρέππα, και τη νομοθετική πρωτοβουλία, που ανακοίνωσε ότι θα λάβει τις επόμενες ημέρες.

Εν τω μεταξύ , το οργανωμένο κίνημα πολιτών “Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω”, εξήγγειλε νέο πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων για την Κυριακή, (06/02).

Υπενθυμίζεται, πως στις αρχές Ιανουαρίου, οι κοινοπραξίες που ιαχειρίζονται τους πέντε μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας (Ολυμπία Οδός, Μορέας, Νέα Οδός, Κεντρική Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου), εξασφάλισαν από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων την έγκριση να χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες των οχημάτων των οδηγών, που αρνούνται να πληρώσουν διόδια.

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούν να κινούν τη διαδικασία έκδοσης διαταγής πληρωμής για την είσπραξη οφειλών από το Πρωτοδικείο, υποχρεώνοντας τους οδηγούς να καταβάλουν το 20πλάσιο του αντιτίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: