Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Επικοινωνιακό "λίφτινγκ" της Κυβέρνησης στην Τρόικα


Παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας μέσω συνεντεύξεων τύπου δεν θα ξαναγίνουν, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά το σάλο που προκάλεσε η τελευταία δημόσια εμφάνιση των εκπροσώπων της τρόικας.

Ο Γ. Πεταλωτής απάντησε με αναφορές στο Βατοπέδιο στην κριτική που ασκεί η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, σχετικά με την κατάθεση νομοσχεδίου για την απαγόρευση πώλησης δημόσιας γης. Επέμεινε ότι ο στόχος των 50 δισ...



στον οποίο αναφέρθηκαν πρώτοι δημοσίως οι εκπρόσωποι της τρόικας τέθηκε από την κυβέρνηση και όχι από το Μνημόνιο.

Χαρακτήρισε εκ νέου "απαράδεκτο" το περιεχόμενο της συνέντευξης τύπου που έδωσαν την περασμένη Παρασκευή οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, ενώ επιχείρησε να παρουσιάσει ως συνυπεύθυνα τα ΜΜΕ, λέγοντας ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν πρέπει να "ηρωοποιούνται", με το να δίνουν συνεντεύξεις ή να προβάλλονται ως κυρίαρχοι ενός παιχνιδίου, "που σαφώς δεν είναι".

Όσον αφορά στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες περί απαγόρευσης εκποίησης δημόσιας γης, είπε πως «είναι η δική μας απάντηση σε εύκολα σενάρια, που ακούγονται από ευρύ κομματικό φάσμα και γενικότερα από ανεύθυνες φωνές, που μόνο στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό των πολιτών". Πρόσθεσε ότι προστατεύει την περιουσία του ελληνικού λαού "από νέα Βατοπέδια".

Δήλωσε για την αξιωματική αντιπολίτευση ότι χαρακτήρισε με ευκολία την πρωτοβουλία της κυβέρνησης ως επικοινωνιακό τρικ, "κρίνοντας, για άλλη μια φορά, εξ ιδίων τα αλλότρια και σκεπτόμενη τον τρόπο που οι ίδιοι πολιτεύτηκαν, με χαριστική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας".

Τέλος, επιτέθηκε στη Ν.Δ. με αφορμή όσα υποστηρίζει, ότι στο Μνημόνιο προβλέπεται η κατάσχεση της δημόσιας περιουσίας. Ο Γ. Πεταλωτής έκανε λόγο για εγγυήσεις προς τους δανειστές, αλλά πρόσθεσε ότι το δίκαιο αναγκαστικής κατάσχεσης προφυλάσσει τη δημόσια γη και τα κοινόχρηστα αγαθά.

Υποστήριξε ότι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, με στόχο τον περιορισμό του χρέους, είναι κάτι που ο πολιτικός κόσμος χρωστά στις επόμενες γενιές και διερωτήθηκε αν η Ν.Δ. θα υπερψηφίσει τις σχετικές πρωτοβουλίες ή "στα δύσκολα θα δραπετεύσει κρυπτόμενη".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τάχθηκε υπέρ της χρόνιας μίσθωσης ακινήτων, αλλά απέρριψε κατηγορηματικά πολυετείς μισθώσεις που θα έχουν διάρκεια ακόμη και έναν αιώνα.
Γ. Παπακωνσταντίνου: Αυτή η διαδικασία δεν πρόκειται να ξανασυμβεί

Στη συνέντευξη τύπου της τρόικας αναφέρθηκε και ο υπουργός Οικονομικών. "Υπερέβησαν τα εσκαμμένα, ανακοίνωσαν μονομερώς ζητήματα που είναι αρμοδιότητας της ελληνικής κυβέρνησης και χρησιμοποίησαν σειρά από χαρακτηρισμούς που ενόχλησαν όλους μας […] Αυτή η διαδικασία δεν πρόκειται να ξανασυμβεί", είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου από το βήμα της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: