Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Τσουχτερά πρόστιμα από την εφορία στους ανυπότακτους


Όσοι δεν εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που βρίσκεται προς υπογραφή στο υπουργείο Οικονομικών, θα πρέπει να καταβάλλουν 6.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση άρνησης δεν θα μπορούν να παραλάβουν φορολογική ενημερότητα...



Το πρόστιμο, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας", δεν θα παραγράφεται ακόμα και αν οι ανυπότακτοι επιλέξουν να καταταγούν.

Εκτός από τους λιποτάκτες, όσοι έφεδροι δεν παρουσιάζονται σε ασκήσεις ή μετεκπαιδεύσεις θα καλούνται να πληρώσουν 1.000 ευρώ, εκτός αν προσκομίσουν νόμιμη εξαίρεση από την πρόσκληση για κατάταξη.

Πρόστιμο περιμένει και όσους ξεχάσουν να ενημερώσουν το στρατολογικό τους γραφείο για αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας, όσοι αρνούνται να παραλάβουν εμπιστευτικά έγγραφα ή παρουσιάζονται εκπρόθεσμα σε άσκηση. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, οι παραβάτες θα πληρώνουν 90 ευρώ.

Οι νέες ρυθμίσεις αφορούν όσους χαρακτηρίζονται λιποτάκτες από τον περασμένο Σεπτέμβριο και όχι τους παλιούς ανυπότακτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εξής, ακόμα και αν κάποιος επιλέξει να υπηρετήσει, αφού κηρυχθεί ανυπότακτος, το πρόστιμο των 6.000 ευρώ θα παραμένει. Τα στρατολογικά γραφεία στη συνέχεια θα στέλνουν τα πρόστιμα στις εφορίες.

Αν κάποιος ανυπότακτος Έλληνας του εξωτερικού θελήσει να επιστρέψει στην Ελλάδα για εγκατάσταση, θα υποχρεώνεται να εξοφλήσει το στρατολογικό του χρέος. Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι ανυπότακτοι του εσωτερικού υπολογίζονται σε περίπου 15.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια: