ΚΑΙ ΠΟΥ 'ΣΤΕ ΑΚΟΜΑ...
Δεν απεργεί, δεν ζητάει ποτέ αύξηση, είναι πάντα διαθέσιμη και, αν δεν τη χρειάζεστε, την κλείνετε στο ντουλάπι!
Η ηλεκτρονική νταντά που κάνει θραύση στην Ιαπωνία, φτιάχνει τις βαλίτσες της για την Ευρώπη και ήδη μαθαίνει ελληνικά....
Θα τη σκεφθείτε, όταν η γιαγιά δεν είναι διαθέσιμη και η μπέιμπι-σίτερ δεν σας συμφέρει πλέον οικονομικά.
Αρτον: Μίλα μου με το πλήκτρο
Μια νταντά-ρομπότ σπρώχνει το καροτσάκι με το μωρό. Κάθε λίγο σταματάει για να του πει: «Γεια σου, είναι ώρα να συνεργαστούμε. Αν θες να μου μιλήσεις, πάτα το κόκκινο πλήκτρο». Αυτό κάνει ο Αρτον, ένα ρομπότ που δουλεύει ως μπέιμπι-σίτερ στην Ιαπωνία. Στην Ελλάδα τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ σε αυτόν τον τομέα, σίγουρα όμως η κοινή νοικοκυρά θα προτιμήσει το ρομπότ από την πεθερά της ή από μια δίμετρη ξανθιά που θα μπορούσε να... ξελογιάσει τον κουρασμένο σύζυγο.....
Το αναπόφευκτο είναι πως σύντομα οι νταντάδες-ρομπότ θα πλημμυρίσουν τον πλανήτη. Ηλεκτρονικές νταντάδες, πανέμορφες και αγέλαστες ή με ένα μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπό τους σαν μάσκα, που θα βγάζουν βόλτα στο πάρκο τα παιδιά των απασχολημένων γονέων. Νταντάδες που δεν θα θυμώνουν ούτε θα κυνηγούν το παιδί με το μπιφτέκι στο χέρι και που θα κατορθώνουν το ακατόρθωτο, να ξεκολλάνε τα παιδιά από το Internet.
Ντίγκρα: Αξιοθαύμαστη και με... παιδεία
Η ηλεκτρονική νταντά Ντίγκρα εντυπωσιάζει ολόκληρα σόγια στην Ιαπωνία, γιατί ζωγραφίζοντας ωραίες εικόνες στα παιδιά έχει βρει τον τρόπο να τα κρατάει ήσυχα. Πρόσφατα βραβεύτηκε για τη ζωγραφική της και το γεγονός ότι δεν έσπευσε να ζητήσει αύξηση εκτιμήθηκε δεόντως από την εταιρεία της.
Τρώνε τα… λαμπάκια τους
Από τη ζήλια που έχει ο ένας για τον άλλον δεν τρώνε τα μουστάκια τους αλλά τα λαμπάκια τους. Πρόκειται για τους δυο ανταγωνιστές Τσάπιτ και Αρτον, οι οποίοι διαπρέπουν σε ρόλο νταντάς στην Ιαπωνία. Ο καθένας έχει τα χαρίσματά του. Ο Τσάπιτ είναι ευαίσθητος στους ήχους και έχει την ικανότητα να απαντάει σε απλές ερωτήσεις, να αστειεύεται, ενώ, αν του διηγηθείς την ίδια ιστορία εκατό φορές όπως κάνουν τα παιδιά, δεν τα παίρνει στο κρανίο, αντίθετα τα ενθαρρύνει: «Τι ωραία, χαχαχα!». Οσο για τον Αρτον, ξέρει από ψυχολογία και μπορεί να καταλάβει τις διαθέσεις των παιδιών και παράλληλα γνωρίζει τα πάντα γύρω από την υγιεινή διατροφή. Επιπλέον, μπορεί να «γκρεμοτσακιστεί» προκειμένου να φέρει στους γονείς των παιδιών το αγαπημένο ποτό τους.
Κάνει και για λαμπατέρ...
Μπορεί οι Γιαπωνέζες μαμάδες να έχουν εξοικειωθεί με την παρουσία των νταντάδων-ρομπότ στα σπίτια τους, όμως οι ανασφαλείς Ελληνίδες μητέρες και ακόμη περισσότερο οι υπερπροστατευτικές γιαγιάδες θα προτιμήσουν να τα έχουν για... λαμπατέρ παρά να τους εμπιστευτούν το παιδί και το εγγόνι τους. Και όμως, Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν: «Από τη στιγμή που τα ρομπότ αναλαμβάνουν να κάνουν ακόμη και χειρουργικές επεμβάσεις, είναι επόμενο το μπέιμπι-σίτινγκ να το βλέπουν σαν υπόθεση ρουτίνας. Πάντως, βάλτε του και ένα φουλάρι για να δίνει στα παιδιά την εντύπωση αληθινής νταντάς».
Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011
Μια νταντά - ρομπότ στην υπηρεσία σας!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
2 σχόλια:
Πριν καν διαβασω το αρθρο καταλαβα πως ειναι "Ιαπωνικο"! :)
γυναικα ετοιμασε βαλιτσες "φευγεις"
Δημοσίευση σχολίου