Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Βραβεύτηκαν τα μαθηματικά μυαλά της σχολικής κοινότητας


Τα βραβεία της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας πραγματοποιήθηκαν σήμερα και δεκάδες μαθητές τιμήθηκαν για τις ικανότητες και τις γνώσεις τους στον θαυμαστό κόσμο των Μαθηματικών.

Στην εκδήλωση, τα δύο πρώτα χρυσά βραβεία πήραν ο Χάρης Τσαμπατσίδης και ο Παναγιώτης Λόλος , από το Λιτόχωρο Πιερίας και τα Τρίκαλα αντίστοιχα...



Οι δύο αυτοί μαθητές είχαν τέλειο γραπτό, σύμφωνα με τους καθηγητές που τους βαθμολόγησαν, ενώ οι ίδιοι παρουσίασαν τα μαθηματικά ως διασκέδαση και ως διανοητικό παιχνίδι που σε γεμίζει χαρά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Τσαμπατσίδης έχει επιλεγεί για το Πανεπιστήμιο του ΜΙΤ των ΗΠΑ όπου θα παρακολουθήσει ειδικά μαθήματα για ενάμιση μήνα.

Ακόμη βραβεύτηκε ένας μαθητής με προβλήματα όρασης, ο Αργύρης Κουμτζής από το γυμνάσιο Πεύκων Θεσσαλονίκης, που επίσης κατάφερε να διακριθεί και δήλωσε ότι βρίσκει χαρά και ικανοποίηση λύνοντας ασκήσεις μαθηματικών.

Μεταξύ των βραβευθέντων είναι και ένας αλλοδαπός 21 ετών, που παρακολουθεί μαθήματα στο σχολείο των Φυλακών Αυλώνας , στο οποίο όχι μόνο κατάφερε να μάθει τα ελληνικά, αλλά και να συνεχίσει να εργάζεται με τα μαθηματικά , τα οποία είχε αγαπήσει από τη πρώτη στιγμή που πήγε στο σχολείο στην πατρίδα του.

Ο 21χρονος έλαβε το αργυρό βραβείο, το οποίο παρέλαβε εκ μέρους του , ο διευθυντής του σχολείου Πέτρος Δαμιανός. Όπως είπε ο κ. Δαμιανός είναι μελετηρός και ταλέντο στα μαθηματικά.

Επίσης δύο μαθητές ένα αγόρι και ένα κορίτσι δίδυμα, διακρίθηκαν για την επιτυχία τους στα μαθηματικά που μελετούν μαζί βοηθώντας το ένα το άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: