Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Μπλοκάρισμα από το ΣΔΟΕ σε λογαριασμούς για τις μίζες των υποβρυχίων


Ένας ναύτης, ένας οδηγός, ένας ψυχολόγος με αμπελουργικές δραστηριότητες ένας φίλος της οικογένειας Νιάρχου και δύο συνδικαλιστές είναι μεταξύ των 75 ατόμων για τα οποία οι εισαγγελικές αρχές ζήτησαν το πάγωμα και το άνοιγμα των λογαριασμών τους, επειδή ερευνώνται στην περίφημη υπόθεση με τις μίζες για τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού...



Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» την περασμένη Πέμπτη κλήθηκε στο ΣΔΟΕ για να δώσει διευκρινίσεις ο κ. Γιώργος Αγουρίδης, μέλος του ιδρύματος Νιάρχου, καθώς στη δικογραφία των γερμανικών αρχών κατονομάζεται ως αποδέκτης ποσού 1 εκατ. ευρώ από τον εκπρόσωπο της Ferrostall κ. Μιχάλη Ματαντό.

Ο κύριος Ματαντός, μόνιμος κάτοικος Λονδίνου και Μονακό εμφανίστηκε οικειοθελώς στη γερμανική δικαιοσύνη και κατέθεσε κρίσιμες πληροφορίες για τη διακίνηση μαύρου χρήματος κατά την περίοδο από το 1998 έως και τις αρχές της περασμένης δεκαετίας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή μεταβιβάζει την εταιρεία του σε δύο πρόσωπα για τα οποία το ΣΔΟΕ έχει ήδη ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών. Στον οδηγό του κ. Αλέξανδρο Παπαντωνίου και στον πρώην ναύτη του Πολεμικού Ναυτικού κ. Αντώνη Χάγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: